Dönmeyen sayaca fatura çıkartıyor

Türkiye’nin en pahalı doğal gazının kullanıldığı Gümüşhane’de tüketicilere bir de kullanmadıkları doğal gazın  fatura edildiğini ortaya çıktı. Havaların soğuk olması gerekçe gösteren AKSA doğal gaz firması sayaçların soğukta yavaş döndüğünü  iddia ederek tüketilmeyen doğal gazı abonelerine fatura ediyor. Gümüşhane’de hizmet veren Gümüşyurt firmasına gönderilen 2 bin 704 KW fazla doğal gaz faturası adeta deli dumrul hikayesini hatırlattı. Konuyla ilgili itiraza cevap veren AKSA yetkilisi, ,”Bu konu bizimle alakalı değil BOTAŞ ile alakalı. Kış ayları olduğundan normalde saatten daha fazla tüketim geçiyor. Havaların soğuk olması nedeniyle saat bu tüketimi görmüyor.”dedi.

Türkiye’nin en pahalı doğalgazının kullanıldığı Gümüşhane’de tüketicilere birde yakmadıkları doğalgaz  fatura ediliyor. Havaların soğuk olmasını gerekçe gösteren AKSA firması, sayaçların soğukta dönmediğini iddia ederek tüketilmeyen doğalgazı fatura ediyor.  Aksa firması,  BOTAŞ ile yaptığı sözleşmeyi bahane ederek  tüketilen doğalgazı 0.9 yerine 1,21  katsayısı ile çarparak tüketilmemiş doğalgazı vatandaşa yansıtıyor. Gümüşhane’de  Gümüşyurt öğrenci yurdunun bu ayki tüketimi 12.877 KW saat olurken ‘düzeltilmiş bedel’ diyerek 15.581 KW üzerinden fiyat uyguluyor. Gümüşyurt’ta soğuktan sayaç yavaş dönüyor, gerekçesiyle 2704 KW fazla doğalgaz faturası edilmesi deli dumrul hikayesini hatırlattı. Faturaya itiraz eden Gümüşyurt yetkilisi Aksa’yı arayarak bilgi istedi. Gümüşyurt yetkilisinin, “Bizim kullandığımız metreküp 12.800 metreküp lakin siz bize 15.581 metreküp üzerinden fatura gönderiyorsunuz, biçiminde ki itirazına AKSA yetkilisi,”Bu  konu bizimle alakalı değil BOTAŞ ile alakalı. Kış ayları olduğundan normalde saatten daha fazla tüketim geçiyor. Havaların soğuk olması nedeniyle saat bu tüketimi görmüyor. Onun içende BOTAŞ  tüketilen KW 1.21 oranında katsayı ile çarparak gerçek tüketimi buluyor. Onun için bunu BOTAŞ belirliyor” cevabı verdi. Gümüşyurt  yetkilisinin, ‘siz petrol ofisine gittiğinizde 100 TL ‘lik gaz istediğinizde petrol  Ofisi aslında sizin aldığınız gaz miktarı 121 liralık diye bir şey demediğine göre siz bu fazla tüketimi neye dayanarak alıyorsunuz?’  demesi üzerine AKSA  yetkilisi, Aksa elektrik için EPDK’ya gaz şikayetleriniz için ise BOTAŞ’a yönlendirdi. Öte yandan uygulamanın Gümüşhane genelinde tüm abonelere uygulandığı ve abonelerin tükettiği bedel üzerinden  belli oranlarda düzeltilmiş bedel çıkarıldığı gözlendi. Normal abonelerde bu oran tükettikleri kilovata göre uygulanıyor. Normal meskenlerde bu oranın 0.9 oranında olduğu gözlendi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.