Karadeniz'de iki tankerde art arda patlama

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Kefken açıklarında, Rusya'nın Novorossiysk Limanı'na seyreden Kairos adlı tankerde makine dairesinde meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı. Bölgeye kurtarma unsurları sevk edilirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gemideki 25 denizcinin tahliye edildiğini açıkladı. 25 denizci hastaneye götürüldü. Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Karadeniz'de VIRAT adlı bir diğer tankerde de patlama meydana geldiğini olay yerine kurtarma ekiplerinin yönlendirildiğini, gemide bulunan 20 personelin sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, yaptığı açıklamada Kairos tankerindeki yangının sürdüğünü ve çıkış sebebinin henüz netleşmediğini söyledi. Her iki gemide de yangının sürdüğü belirtildi. Reuters, olayla ilgili olarak geçtiği haberde patlamanın mayına bağlı gerçekleşmiş olabileceğini ifade etti

Kandıra’ya bağlı Kefken açıklarında Mısır'dan Rusya’nın Novoroski limanına seyreden 275 metre uzunluğundaki Gambiya bandıralı ‘KAIROS’ isimli tanker gemisinde patlama meydana geldi. Patlama sonrası gemide yangın çıktı. Gemideki 25 kişilik mürettebatı kurtarmak için çalışma başlatıldı. Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Rusya’nın Novoroski limanına seyreden boş KAIROS tankeri, kıyılarımızdan 28 mil açıkta, dışarıdan bir etkiyle yangın çıktığı ihbarı alınmış olup, gemideki 25 personelin durumu iyidir, denizcilerin tahliyesi için bölgeye kurtarma unsurlarımız sevk edilmiş, süreç takip edilmektedir” denildi.

KOCAELİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valiliği de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kandıra Kefken açıklarında yabancı menşeili bir gemide sebebi henüz belirlenemeyen bir yangın meydana gelmiştir. Olay yerine; Kıyı Emniyeti, Sahil Güvenlik, UMKE ve ambulans ekipleri yönlendirilmiş olup, gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Geçmiş olsun dileklerimizle, kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Reuters olayla ilgili olarak haberinde "Gambiya bandıralı geminin mayına çarpmış olabileceği düşünülüyor, batma riski olduğunu bildirildi" ifadelerini kullandı.

"GEMİ PERSONELİNİN SAĞLIK DURUMU İYİ"

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kandıra ilçesi Kefken açıklarında yabancı menşeli bir gemide çıkan yangına ilişkin, "Mürettebattakilerin durumun iyi olduğu bilgisi geldi. Yangın gemide devam ediyor. Gemide 1 kişi kaldı. Onuda kurtarma çalışmaları sürüyor" dedi.

Vali İlhami Aktaş, "Saat 18.00 sıralarında Kefken açıklarında yaklaşık 30 mil uzaklıkta, Rusya'ya gitmekte olan bir gemide yangın meydana geliyor. Yaklaşık 25 kişilik bir mürettebatı var. İlgili kurumlar denizden müdahale için olayın haberini alır almaz harekete geçtiler. Karada da sağlık ekipleri hazırlıkları yapıldı. Bölgeye ulaşıldı. Mürettebatın tahliyesi devam ediyor şu an. Mürettebattakilerin durumun iyi olduğu bilgisi geldi. Yangın gemide devam ediyor. Gemide bir kişi kaldı. Onuda kurtarma çalışmaları sürüyor. Şu an söndürme çalışmaları devam ediyor" dedi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: 25 DENİZCİ TAHLİYE EDİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yaptığı açıklamada "Mısır’dan Rusya’ya seyir halindeyken (İstanbul Türkeli Feneri’ne 52 mil mesafede) Karadeniz’de patlama ve yangın meydana geldiği ihbarı alınan KAIROS isimli ve içinde 25 kişi bulunan 274 metre boyundaki tanker için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza ait KEGM-9 ve KEGM-10 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botlarımız, KURTARMA-12 Römorkörümüz ve NENE HATUN Acil Müdahale Gemimiz olay yerine ivedilikle yönlendirilmiş olup gemide bulunan 25 personel, KEGM-10 botumuzca denizden sağlıklı bir şekilde alınmıştır." ifadelerine yer verdi.

25 PERSONEL HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Kıyıya yaklaşık 30 mil uzaklıkta bulunan gemi yangını için bölgeye Kıyı Emniyeti, Sahil Güvenlik, UMKE ve ambulans ekiplerini yönlendirildi. Kurtarma çalışmaları sonrasında gemideki 25 kişi tahliye edildi. Gemiden alınan 25 kişi kıyı emniyeti gemisi ile ile karaya çıkarıldı. 25 personeli karada karşılayan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, mürettebatın durumunun iyi olduğu, tedbiren Kandıra Devlet Hastanesi'ne götürüleceklerini söyledi.

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, kıyılardan 28 mil açıkta yangın ihbarı yapılan KAIROS tankerindeki 25 personelin durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Genel Müdürlük, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, Rusya'nın Novoroski Limanı'na doğru seyreden boş KAIROS tankerine ilişkin, "Kıyılarımızdan 28 mil açıkta, dışarıdan bir etkiyle yangın çıktığı ihbarı alınmış olup gemideki 25 personelin durumu iyidir, denizcilerin tahliyesi için bölgeye kurtarma unsurlarımız sevk edilmiş, süreç takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

KARADENİZ’DEN İKİNCİ PATLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Karadeniz'de takribi 35 deniz mili açıkta isabet aldığını bildiren VIRAT isimli tanker için olay yerine kurtarma unsurlarının yönlendirildiğini ve yangın çıkan gemideki 20 personelin durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Genel Müdürlük, osyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, "VIRAT isimli tanker, Karadeniz'de takribi 35 deniz mili açıkta isabet aldığını bildirmiş, olay yerine kurtarma unsurları ve ticari gemi yönlendirilmiştir. Gemideki 20 personelin durumu iyi olup makine dairesinde yoğun duman tespit edilmiştir. Süreç takip edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

KOCAELİ VALİSİ: GEMİDE YANGIN SÜRÜYOR

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, yaptığı yeni açıklamada gemideki yangının sürdüğünü belirtti. Vali Aktaş şöyle konuştu:

Yangına neyin sebebi olduğuyla ilgili net bir bilgi yok elimizde. Netleşince açıklama yapılacak. Tüm ekiplerimiz, jandarma, sağlık, UMKE, AFAD, Çevre Şehircilik müdürlüğümüz, Büyükşehirden bütün arkadaşlarımız burada. Büyük bir yangın olayı gerçekleşiyor. Oradan 25 kişiyi sağ salim kıyıya ulaştıran arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Vali Aktaş, bir gazetecinin 'patlamanın mayınlarla ilgisi var mı?' şeklindeki sorusuna 'Elimizdeki bilgiler şu an net değil, netleşince açıklayacağız' yanıtını verdi. Vali Aktaş VIRAT gemisiyle ilgili olarak da konuşmasını şöyle tamamladı: VIRAT gemisi bizim sınırlarımızda değil başka bir il sınırlarında. Oradaki personelin de iyi olduğu bilgisi var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.