Yangınlarda toplam 260 hektar alan zarar gördü

Bakan Pakdemirli: Karadeniz'deki orman yangınlarında toplam 260 hektar alan zarar gördü

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karadeniz'deki orman yangınları ile ilgili olarak, "38 noktada yangın söndü. 17 noktada devam ediyor. Olumsuz hava şartları çalışmaları zorlaştırıyor. Toplamda 260 hektar alan zarar gördü.7 kişi hakkında adli işlem uygulandı." ifadelerini kullandı.

Tarım  ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karadeniz'deki orman yangınları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Karadeniz'deki orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, "İnsan müdahalesi olmadan bu kadar yangın çıkmaz" dedi.Pakdemirlişunları söyledi:

"Pazartesi günü özellikle Trabzon ve diğer illerimizde çıkan yangınlarımız var ve Arsin'de başlayan yangınlarımız 15 farklı ilçede ve 65 ayrı noktada devam etti. Allah'a şükürler olsun can kaybımız yok. Bundan dolayı Allah'ımıza şükrediyoruz. Bu yangınların çeşidi örtü yangını...Soğutma ve söndürme çalışmaları devam ediyor. Kontrol altına henüz alınmamış 2 önemli yangınımız var.

İNSAN MÜDAHALESİ OLMADAN

Toplam 260 hektar zarar gördü. Trabzon genelde mart ve kasım aylarında yanıyor. Bunun sebebi nedir? İnsan müdahalesi olmadan bu kadar yangın çıkamaz. Yıldırım da düşmediğine göre burada insan faktörü ön plana çıkıyor. Burada tabii kasıtla ihmal, bu konuları araştıracak olan kolluk kuvvetleridir. Kolluk kuvvetleri bununla ilgili gerekli çalışmaları zaten yapıyor.

KASIT VE İHMAL KONULARI İLE İLGİLİ...

İnsan faktörü ön plana çıkıyor. Kasıt ve ihmal konuları ile ilgili kolluk kuvvetleri gereken incelemeleri yapıyor. Bizler için öncelik bu yangınların söndürülmesi ve yaraların sarılması. 7 kişiye adli işlem uygulandı. Şu anda hava araçlarının uçamadığı bir ortamdayız. Bundan dolayı havadan müdahale kolay bir iş değil."

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.