Türk Sağlık-Sen Trabzon Şubesi adına Süleyman Çolak tarafından yapılan açıklamada, KTÜ Farabi Hastanesi’nde bir önceki akşam yaşandığı iddia edilen olayın yakından takip edildiği belirtildi. Konunun gerekli hassasiyetle değerlendirilmesi için hastane yetkililerine görüşlerin iletildiği kaydedildi.

Açıklamada, olay nedeniyle hemşirenin ve diğer sağlık çalışanlarının rencide olmasının üzüntüyle karşılandığı ifade edildi. Bir kişinin tutumunun bütün bir meslek grubuna mal edilmemesi gerektiği vurgulanarak olayın meslek grupları arasında ayrışmaya neden olmaması çağrısında bulunuldu.

“Tehditkâr veya rencide edici tutum kabul edilemez”

Hekimlerin, hemşirelerin ve tüm sağlık çalışanlarının sağlık hizmetlerinin ayrılmaz parçaları olduğuna dikkat çekilen açıklamada, hizmetin karşılıklı saygı, güven ve ekip ruhuyla sürdürülebileceği belirtildi.

Açıklamada, “Hiçbir meslek grubunun diğerine karşı tehditkâr veya rencide edici bir tutum sergilemesi kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

Karadeniz'in 'Uludağ'ı olacak! Trabzon ve Gümüşhane el ele verdi bürokrasiyi aşıyor
Karadeniz'in 'Uludağ'ı olacak! Trabzon ve Gümüşhane el ele verdi bürokrasiyi aşıyor
İçeriği Görüntüle

Türk Sağlık-Sen Trabzon Şubesi, olayın ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilmesini ve gerekli işlemlerin yapılmasını beklediklerini bildirdi. Hastane yönetiminin gerekli inceleme ve yasal süreçleri başlatacağına inandıklarını belirten sendika, hemşirenin ve diğer sağlık çalışanlarının haklarının korunması için süreci takip edeceklerini açıkladı.