4 CAN ALDI İNDİRİM ALDI 

Trabzon’da 4 kişinin hayatı kaybettiği trafik kazasının aslı kusurlusuna iyi hal indirimi uygulandı.
İFTAR AÇMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR 
Trabzon’un Karadeniz Sahil Yolu Yenimahalle mevkiinde 22 Haziran 2016 tarihinde orta şeritte seyir halinde olan Mutlu Ş. yönetimindeki 06 DJ 0792 plakalı araç aniden sol şeride geçince, arka yönden gelen Asiye Demir Solak yönetimindeki 61 AJ 776 plakalı otomobil çarptı. Asiye Demir Solak aracın kontrolüne kaybederek karşı şeride geçti. Asiye Demir Solak’ın kullandığı araç, Trabzon’dan Rize istikameti yönünde seyir halinde olan Osman Zeki Çırak yönetimindeki 61 T 0077 plakalı taksiyle çarpıştı. Bu sırada aynı yönden gelen Mustafa Usta’nın kullandığı 61 AP 211 plakalı otomobil de kaza yapan iki araca çarparak durabildi. Kazada, 61 AJ 776 plakalı aracın sürücüsü Asiye Demir ve araçta bulana kız kardeşi Ayşegül Demir ve Mihriban Sağlam’ın yanı sıra taksi sürücü Osman Zeki Çırak hayatını kaybetti.Olay yerinde hayatını kaybeden iki kız kardeşin, kardeşleri Birsen ve Elif Demir kazayı yaralı atlattı. 4 kardeşin birlikte iftar açmak için yola çıktığı belirlendi. 
BİLİRKİŞİ ASLİ KUSURLU BULDU 
Bilirkişi, orta şeritte seyir halinde olan 06 DJ 0792 plakalı aracın sürücü Mutlu Ş. sola manevra yaparak, arkadan gelen araca çarparak karşı şeride geçmesine neden olduğunu belirterek, Mutlu Ş.’yi aslı kusurlu buldu. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak iddiasıyla yargılanan Mutlu Ş., bilirkişi raporun reddederek, orta şeritte seyir halindeyken diğer aracın kendisine çarptığını söyledi.  Mutlu Ş. suçsuz olduğunu belirterek beratını istedi.
SANIĞA İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI
Taksirli ölümüne ve yaralamaya neden olduğu iddiasıyla yargılanan Mutlu Ş., 6 yıl hapis hapis cezasına çarptırıldı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanığın duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önüne alarak iyi hal indirimi uyguladı. Mahkeme, sanığın cezasnı  6’da bir oranında indirerek, 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme sanığın ehliyetine iki yıl süreyle el koydu. Bu arada kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının aracın sürücüsü hakkında tazminat davası açtığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.