Ambulansa soruşturma 

Trabzon’da yaşanan ambulans rezaletinin ardından soruşturma başlatıldı. Ambulans görevlileri hasta yakınının kendi rızası ile ambulanstan indiğini hatta imza attığını ileri sürürken, hastanın işe Zeynep Üzülmez ambulans şoförünün ikinci kez gelerek kendilerini aldığını,  siren yakmadığını, Kaşüstü kavşağından dönmek yerine Ramada Oteli’nin bulunduğu kavşaktan döndüğünü hatta kırmızı ışıkta beklediğini söyledi. Hasta Cihani Rıza Üzülmez ise hastaneye götürüldükten sonra ambulanstan inerken imza attığını belirtti.  Trabzon’da yaşanan ambulans rezaleti için soruşturma başlatıldı. Müfettişler ambulans görevlileri ile hasta ve hasta yakının ifadesini alacak.

HASTA BAYILINCA GERİ DÖNDÜLER

Trabzon’un Yomra ilçesi Sancak Mahallesi’nde göğsü ağrıyan ve fenalaşan Cihani Rıza Üzülmez’in eşi Zeynep Üzülmez 112 Acil Servisi’ni arayarak yardım istedi. Olay yerine ulaşan 112 Sağlık ekibi evden hastayı ambulansa koydu. Yapılan ilk müdahale sonunda “Acil durumunuz yok, Ahi Evren Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastalıkları Hastanesinin polikliniğine gideceksiniz’ diyerek hastayı ambulanstan indirdiler. Karı koca çift, yürüyerek dolmuşa gitmek istedi. Hasta adam bir anda yere yığıldı. İkinci kez çağrılan ambulansla hasta Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

GÖREVLİLERİN İFADESİ ALINACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde önce görevlilerin ardından hasta ve hasta yakınının ifadesinin alınacağı ileri sürüldü. Ambulans görevlilerinin verdiği ilk ifadelere göre, hastayı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirmek istediklerini fakat hastanın Ahi Evren Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastalıkları Hastanesi’ne gitmek istediğini belirterek, imza atarak kendi rızaları ile araçtan indiklerini söylediği öğrenildi.

“AMBULANS KIRMIZI IŞIKTA BEKLEDİ”

Kendilerini ikinci kez olay yerine gelerek alan ambulansın kısa mesafeden dönmek yerine uzun yolu tercih ederek döndüğünü belirten hastanın eşi Zeynep Üzülmez, “Cevahir Alış Veriş Merkezi önündeki kavşaktan dönmek yerine Ramada otelin olduğu kavşaktan döndü. Sirenlerini yakmadı. Sanki acil bir durum yoktu. Kırmızı ışıkta durdu. Şoföre sinirli baktım. Ama sesimi çıkarmadım” dedi.

“HASTANEYE GETİRİLİNCE İMZALADIM”

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi süren fenalaşan Cihani Rıza Üzülmez, hastaneye getirildikten sonra bir kağıt ve kalem uzattılar. İmza atmamı istediler. Bende attım. Neye imza attım bilmiyorum” diye konuştu. HABER: Rabia MOLLAOĞLU

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.