BAHAR KALKANI

İdlib’de rejime verilen sürenin dolması ile birlikte ordumuz saha temizliği için ‘Bahar Kalkanı’ harekatına start verdi. Daha önceki yazılarımda konu ile ilgili bir çok kez bunun kaçınılmaz olduğunu, emperyalistlerin kıyameti İdlib’te koparacaklarını belirtmiştim.
Rejim denen bir yapı ortada yok aslında. Ne kara ne de hava gücü kaldı. Sahaya baktığımızda rejimin kara gücünü mezhepçi İran, Hizbullah, Yemen ve Pakistan’dan gelen Şii milisler oluşturmakta. Bakmayın İran’ın ölü taklidi yapmasına, savaşın tam göbeğinde aslında. Hava savunmasını ise Rusya sağlamakta. 
Yıllarca ülkemizi kan gölüne çeviren PKK ve Acilciler terör örgütü Suriye’deki kamplarda eğitildi. Ülkemizin içine buralardan sızarak geldiler. Bugün aynı şekilde PKK/YPG-PYD terör örgütü Suriye’de sözde devlet devlet kurma peşinde. 
Suriye’de bulunmamızın bir çok nedeni var. Bunlar;
Ülkemize yönelik yeni göç hareketini durdurmak.
Kurulması planlanan terör devletine engel olmak.
Terörü bataklığında kurutarak tekrar ülkemiz içine sirayetinin önüne geçmek.
Ülkemiz içerisinde bombaların patlamasına engel olmak.
Savunma hattımızı sınırlarımızın dışında tutup Doğu ve Güneydoğunun güvenliğini sağlamak.
Yüzyıl kadar önce bizim olan topraklara tekrar sahip çıkmak.
Akdeniz’de ki fosil yataklar için bizde varız diyebilmek için.
Suriye’de işi biten kan emici emperyalistlerin bir sonraki hedefi olmamak için.
Evet sevgili dostlar. Biz Suriye’de neyi amaçlıyoruz, ne yapmak istiyoruzun cevabı bunlar. Şimdi siz karar verin. ABD, Rusya, İran, Fransa gibi devletler orada cirit atarken, daha yüz yıl kadar önce, bir insan ömrü mesafesinde bizim olan o kadim topraklara karşı sağır ve kör mü olalım?
Eğer sahada var olmak istiyorsan, askerin orada olacak. Diplomaside sözün dinlenecekse orada olmak zorundasın. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir ülke inşa etmek istiyorsan, orada olmak zorundasın. Bugüne kadar ki kazanımları korumak için orada olmak zorundasın. Hatay için orada olmak zorundasın.
Geçmişte Afyonkarahisar ne idiyse bugün İdlib’de odur. Askerinin botunun değmediği yer senin değildir. Suriye’de var olmak askerin sahada olması ile anlamlı oluyor. 
Emperyalistlerin Ortadoğu’daki operasyon aracı İran, Rusya’yı devre dışı bırakıp Türkiye ile görüşme çağrısı yapıyor. Bunun tek anlamı var, daha önce Rusya ve ABD’nin yaptığı gibi operasyonu durdurup zaman kazanmak. Acem oyununa gelmemek gerek. Operasyonu neticelendirmeliyiz.

Anahtar Kelimeler:
IranPkkABDRusya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalnız kurt ibo 4 yıl önce

Eline sağlık başkan

banner105