Baro’dan FETÖ tazminatı istedi

AVUKAT  Mehmet Bıyıklı, FETÖ/PDY üyesi olmakla suçladığı Trabzon Barosu’ndan 100 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu. Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Avukat Bıyıklı, geçmiş dönemde Trabzon Barosu’nun kendisine yönelik cezalar verdiğini belirtti. Kendisi hakkında muhakkik tayin edilen ve ceza veren avukatın ise firari Yunus Yıldız olduğunu ileri süren Bıyıklı, kayıplarının giderilmesini talep etti. BAROYU suçlayan avukat, 100 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu. Avukat 4 meslektaşını şahit gösterdi.

KAYIPLARININ GEDİRİLMESİNİ İSTEDİ

Avukat Mehmet Bıyıklı, FETÖ/PDY üyesi olmakla suçladığı Trabzon Barosu’ndan manevi tazminat talebinde bulundu. Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Avukat Bıyıklı, geçmiş dönemde Trabzon Barosu’nun kendisine yönelik cezalar verdiğini belirtti. Dilekçesinde kendisi hakkında muhakkik tayin edilen ve ceza veren avukatın ise firari Yunus Yıldız olduğunu ileri süren Mehmet Bıyıklı, maddi ve manevi kayıplarının giderilmesini talep etti. Trabzon Barosu’nun ‘mesleği pamuk ipliğinde tutuyor’ şeklinde dedikodu yaydığını belirten Mehmet Bıyıklı,  “İşlerim durdu. Zor durumda kaldım. Şehri terk edecektim. Meslekten atılacağımın dedikodusunu yaydılar. İlan verdim diye soruşturma açtılar, ceza verdiler. Bende bu kınama cezasını Ankara’dan itiraz ederek kaldırdım” şeklinde ifadelere yer verdi. Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe ile başvurduğunu belirten Avukat Mehmet Bıyıklı, Türkiye Barolar Birliği’ni taraf olmakla suçladı. Dilekçesinde tarafsız olması gereken Barolar Birliği’nin muhalefet gibi çalıştığını belirten Bıyıklı, “Referandumda memleketi adım adım gezerek hayır oyu istediler” şeklinde açıklamalarda bulundu. Avukat Mehmet Bıyıklı, dava dilekçesinde 4 meslektaşını da tanık olarak gösterdiği ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105