BÜYÜK DAVET  KİME GİDECEK?

Surları 3 milyon 700 bin TL’ye aydınlatan Zorluoğlu, 17 milyonluk ihaleyi kime verecek

Trabzon’un bekleyen onca sorununa rağmen 8 aylık icraatını ‘Surları, Uzunsokak’ı ve Maraş Caddesini’ aydınlatma olarak savunan Başkan Murat Zorluoğlu bu işe kaç milyon lira harcayacak?  Büyükşehir Belediyesi bir yandan ‘Para yok. Yeni kaynaklar lazım’ diyerek suya yüzde 18,5, kiralara yüzde 200-300 zam yaparken diğer yandan iki cadde ve surların aydınlatma işine milyonlar harcıyor. Üstelik ihale konusu tartışılıyor. İlk ihale iptal edilirken milyonlarca lira davet usulünü bekliyor.

BÜYÜK İHALE DAVET USULÜ

Surların ışıklandırma işine 3 milyon 700 bin lira harcadığı iddia edilen Murat Zorluoğlu, Uzunsokak ve Maraş Caddesi aydınlatma işlerini de ihaleye çıkardı. İddiaya göre ihaleyi kazanan firmaya işi vermeyen Zorluoğlu’nun, 17 milyon liralık aydınlatma ihalesini davet usulü ile yapacağı iddia ediliyor. Trabzon’da ve Türkiye’de aydınlatma işini yapabilecek yüzlerce firma var. Buna rağmen yasanın kendisine verdiği ‘Davet usulü’ hakkını kullanması beklenen Zorluoğlu’nun işi hangi firmaya vereceği merak ediliyor. Bir diğer iddia ise aydınlatma işinin surları aydınlatan aynı bir firmaya vereceği yönünde.

İŞADAMLARI ALACAKLARI BEKLERKEN

Gülcemal Projesini ‘para yok’ diyerek tahkimat yapmadan sürdüren Başkan Murat Zorluoğlu’nun sıra aydınlatmaya gelince 20 milyon lirayı nasıl bulduğu merak ediliyor? Ayrıca aydınlatma işinin Trabzon’un en öncelikli sorunu olup olmadığı tartışılıyor. Büyükşehir Belediyesinin borçlu olduğu kaç iş adamı ne zamandır alacak bekliyor?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.