CİNAYET ARAPSAÇI

Kadın cinayeti davasında maktulün üzerinde DNA profili bırakan şüpheli şahıs için suç duyurusu yapıldı. Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde 16 Ağustos 2017 tarihinde işlenen kadın cinayeti sır perdesi koruyor. Cinayetin ardından tutuklanan şüphelilerden N.B..A.K. tahliye talebinde bulunurken, maktulun üzerinden kimliği belirsiz bir şahsa ait olduğu belirlenen Sperm örnekleri çıktı. İlk rapora göre şüphelilerden birinin sırtındaki izler şüpheleri bu yöne çevirse de, maktulün DNA profilinde 4 erkeğin izi olduğu belirlendi.

DAVANIN ŞEKLİ DEĞİŞİYOR

‘Canavar hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ iddiasıyla ağılaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenilen A.K. ve N.B.’nin Avukatı Ali Sürmen, müvekkili A.K.’nın masum olduğunu belirterek,  tahliyesini istedi. Sürmen, “Müvekkilim ve yanındaki arkadaşı,  maktulden ayrıldıktan sonra araç izleme ve HTS kayıtları ile uyum içerisinde Düzyurt’a gittikleri görülüyor.  Saat 24.00’dan sonra cinayetin işlendiği yola giren araçların MOBESE kayıtları çıkarılmalıdır. Maktulun o gece kullandığı telefonun tespitinin edilmesini ve HTS kayıtlarının belirlenmesi gerekir. Maktulun üzerinden çıkan sperm kime ait olduğu bulunmalıdır. Burada cinsel arzuya yönelik bir öldürme olayı gerçekleştiği açıktır. Maktulun trafoda kaldığı bilen ve ona ulaşanla birileri tecavüz etmek istemişler” dedi.

MAHKEME SUÇ DUYURUSU YAPTI

Tanıkları dinleyen 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanıkların taleplerini aldı.  Avukatın tahliye talibini reddeden mahkeme, olay tarihinde kimliği belirsiz bir erkek şahsın maktulün üzerinde DNA profili bıraktığınn tespit edildiğini belirterek, bu DNA profili bırakın kişinin bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bazı tanıkların dinlenmesine karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105