EFSANE BAŞKANIN OĞLU  ADAY OLACAK MI?

Uzun yıllar Yomra Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve adından dürüst başkan olarak söz ettiren Ömer Yıldırım’ın akademisyen oğlu Volkan Yıldırım’ın AK Parti’den Yomra Belediye Başkanı adayı olması bekleniyor.

ERDOĞAN AKADEMİSYENLERİ GÖSTERDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, politika kurullarına yaptığı 76 kişilik atamada, akademik kökenli, konusunda uzman kişileri tercih etmesi yaklaşan yerel seçimler öncesinde, belediye başkanlığı adaylığı sürecinde de gözleri üniversitelere çevrilmesine neden odu. Birçok akademisyen aday adayı olmak için başvuruda bulunmaya hazırlanırken, Trabzon’da da birçok akademisyenin aday adayı olmak için hazırlık yaptığı öğrenildi. 

BİRÇOK PROJEDE İMZASI BULUNUYOR

5 Kasım - 12 Kasım tarihleri arasında aday aday olmak için başvuruda bulunacaklar arasında Trabzon’da bir isim oldukça dikkat çekiyor. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde görevli olan KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Doç. Dr. Volkan Yıldırım’ın adı Yomra Belediye Başkan aday adaylığı için geçiyor. Kalkınma Bakanlığı,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığıve İçişleri Bakanlığı’nda belediyecilik ile ilgili birçok önemli projeyi hayata geçiren ve bu bağlamda Karadeniz Teknik Üniversitesinde projeleriyle adından sık sık söz ettiren Doç. Dr. Volkan Yıldırım’ın akademik camia, siyasi kanal ve ilçe halkından aday olması konusunda yoğun baskılar aldığı öğrenildi. 

BELEDİYECİLİK ALANINDA ÇALIŞMALARI VAR 

Belediyecilik alanında yürütülen birçok çalışması bulunan Doç. Dr. Volkan Yıldırım’ın AK Parti içerisinde de yerel yönetimler açısından gerçekleştirdiği başarılı projelerinden yararlanmak adına, adaylığına sıcak bakıldığı duyumlarımız arasında.Yerel yönetimler konusunda alanında uzman bir akademisyenin Trabzon’dan aday olmasına ise önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor. 

YAPACAKLARINI AÇIK YÜREKLİLİKLE ANLATTI

Siyasi kulislerde aday adaylığını açıklaması halinde genel merkez tarafından aday gösterileceğine kesin gözüyle bakıldığı görülen Volkan Yıldırım’a ulaştık. Yıldırım’ın uzmanlık ve çalışma alanlarının, imar uygulamaları, altyapı, kentsel dönüşüm, mülkiyet, arazi-toprak yönetimi ve belediye bilgi sistemleri olduğunu öğrendik. Bu bağlamda son beş yıldır, çalışma arkadaşları ile birlikte, sosyo-kültürel belediyecilik, çevreci belediyecilik ve teknolojik belediyecilik alanında çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıldırım, teveccüh gösterip aday olması konusunda kendisini arayanlar olduğunu da ifade etti. 

HİÇBİR ZAMAN TALEPKAR OLMADIM

Önceliğinin her daim yerel yönetimler için projeler üretmek olduğunu belirten Volkan Yıldırım şunları söyledi:  “Bugüne kadar hiçbir zaman görev talep etmedim. Bundan sonra da etmeyeceğim. Akademik hayatım boyunca yürüttüğüm idari görevlerin hiçbirinde talepkâr olmadım. Fakat Türkiye’de özellikle yerel yönetimlere akademik bir dokunuş, akademik bir merhamet eli değmeli. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmada bu çok önemli. Çünkü kalkınma yerelden başlar, genele gider. Genelde ki başarı için, önce yerelde hedefleri tutturmak gerekir” diye konuştu.
Projeleri ve yoğun akademik faaliyetleri arasında çok fazla siyasete zaman ayırmayan Doç.Dr. Yıldırım seçmenin sıcak bakması halinde adaylık için geri durmayacak ve sonrasında da projeleri ile önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erdem Ünver 6 yıl önce

Kesinlikle olmalı yomramiza katkı sağlayacağı başarılar getirecegine inanıyorum

Avatar
Erdem Ünver 6 yıl önce

Yomramiza başarılar getirecegine inanıyorum

Avatar
Faruk Erdoğan 6 yıl önce

Yakışır hocamıza .Bu zor görevi hakkıyla yapabilecek yegane kişidir.

Avatar
Mehmet avci 6 yıl önce

Yolun açık olsun gardaş