Eren’in adını taşıyan SİHA imha etti

Irak’ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüslerini artırarak güvenliği tehdit eden PKK terör örgütüne yönelik TSK tarafından sürdürülen Pençe-Kartal Operasyonunda Eren Bülbül’ün adını taşıyan SİHA tarafından hedefler vuruldu.

81 HEDEF VURULDU

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar tarafından düzenlenen ve “Pençe-Kartal Operasyonu” adı verilen harekât öncesinde hedefler özenle seçildi. Harekâtta savaş uçaklarının yanı sıra SİHA ve İHA’lar da görev aldı. Bunların yanı sıra havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı ile tanker uçakları da harekâta katıldı. Harekât kapsamında Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’ta belirlenen hedefler bir bir vuruldu. Pençe-Kartal Operasyonu kapsamında söz konusu bölgelerdeki 81 hedef kısa sürede imha edildi.

SİHA’NIN ADINI BAYRAKTAR VERMİŞTİ

BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada ürettikleri bir SİHA'ya Eren Bülbül'ün adının verildiğini açıklamıştı. Bayraktar’ın Eren Bülbül adını verdiği SİHA, TSK tarafından sürdürülen Pençe-Kartal Operasyonunda düşman hedeflerini vurdu. Bayraktar, Eren Bülbül adını verdikleri SİHA için, "Pkk tarafından kalleşçe şehit edilen yüksek dağların kartalı Eren. Aziz İsmini SİHA'mız semalarımızda uçuracak artık. Ruhun şad olsun. Semalarımızda hür ve özgür." ifadelerini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
ırakSihaPençe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.