GANALI KOFİ MEHMET'İ ÇARPTI

Trabzon’da yaşayan Mehmet K., sosyal medya hesabı üzerinden tanıştığı Ganalı Kofi F. adlı kişi tarafından 1500 dolar dolandırıldı. Kendisini Suriye’deki Barış Gücü Askeri olarak tanıttığı iddia edilen Kofi F.’nin hakkında dolandırıcılık suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.

İnternette Tanıştılar

Trabzon’da ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Trabzonlu Mehmet K. Instagram üzerinden nickastro416 adlı hesaptan bir mesaj aldı. Instagram adresinden gelen mesajda kendisinin kadın olduğunu Suriye’deki Nato Barış Gücü’nde asker olarak görev yaptığını ve Türkiye’de yatırım yapmak istediğini belirtti. Kazandığı parayı Türkiye’ye göndermek için Mehmet K.’dan adresini isteyen hesap sahibi, Mehmet K.’ya da kendisinin de bu işten nemalanabileceğini ifade etti.
Mesajı alan Mehmet K. kendisini kargocu olarak tanıtan kişiye Iban üzerinden 1500 dolar 
gönderdi. Bir gün sonra yeniden kendisini arayan ve kargocu olduğunu ifade eden kişi gümrükteki bavulun açılması için 4800 dolar talep etti. Bunun üzerine şüphelenen Mehmet K. polise sığındı. 

Tutuksuz Yargılanacak

Paranın izini süren polis, Iban adresi üzerinden Kofi F.’ ye ulaştı. Gözaltına alınan Gana vatandaşı Kofi F. hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu belirterek, ‘‘Gana’ya gönderdiğim ürünler için bana ülkemden para gönderilir, bende paraları çeker ürünleri aldığım kişilere veririm. Başka bir kötü amacım yoktur’’dedi. Soruşturmayı başlatan polis dosyayı adliyeye gönderdi. Soruşturmacı savcı, tutuksuz yargılanmasına karar verdiği Kofi F. hakkında 3 yıldan 10 yıla kadar hapis dedi. Ganalı Kofi F. ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.