GÖZÜN AYDIN BERRİN SOYGENÇ

Yargıtay sürekli yer değişikliliği kararını EZİYETE VARAN MOBBİNG olarak kabul etti

YARGITAY’DAN EMSAL MOBBİNG KARARI

Trabzon Büyükşehir Belediye İçme Suyu ve Kanalizasyon İdresi (TİSKİ) İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevinden alınarak, düz memur yapılarak sürgün edilen Berrin Soygenç’e Yargıtay’dan müjdeli bir haber geldi. Yargıtay 8. Ceza Dairesi,  Soygenç için emsal olacak bir kararına imza attı. Ankara’da çalıştığı görevde sürgün edilen bir memur için verilen ‘eziyete varan mobbing’ kararı Berrin Soygenç’in açmaya hazırlandığı davanın da yolunu açacak.

SÜRGÜN EDİLEN MÜHENDİSLERE MÜJDE

TİSKİ tarafından sürgün edilenler arasında mühendislerin de olduğu ortaya çıktı. Özellikle hukukçular, haksız yere sürgün edilen mühendislerinde Yargıtay yolunu kullanabileceğini ileri sürüyor. Önümüzdeki günlerde kimlerin cesaret edip dava açabileceği merakla bekleniyor. Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Murut Zorluoğlu’nun il yönetimi içerisindeki bazı yöneticilere ihaleler vererek kendi safına çekip, il yönetimini bölmeye çalıştığı iddia ediliyor. Yargıtay bir çalışan için sürekli yer değişikliği kararı verilmesini "eziyete varan mobbing" olarak değerlendirdi. Çalışma hayatında pek çok kişi mobbing ile karşılaşıyor. Özellikle iş hayatına yeni başlayanlar bazen bunun mobbing olduğunu anlayamıyor bazen de anlasa bile yasal haklarını kullanmaktan çekiniyor. Yargıtay çalışanların sürekli yerinin değiştirilmesini de mobbing olarak kabul etti. Çalışan ihtiyaç dahilinde işveren tarafından aynı iş yerine ait başka bir şubede yahut farklı bir iş yerinde geçici olarak görevlendirilebiliyor. Geçici görevlendirme iş sözleşmeleri ya da toplu iş sözleşmeleri ile düzenleniyor. Geçici görevlendirmenin ne kadar süreyle olacağı ise bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Yargıtay, sözleşmesi feshedilip dava ile görevine iade edilen ve bilahare sıkça geçici görevlendirilen personele yapılan eylemi "eziyete varan mobbing" olarak nitelendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.