JANDARMAYI ARA GELİP SENİ KURTARSINLAR

Ağabeyin silahından çıkan kurşunla hayatı kaybeden kardeşin son sözleri dosyaya girdi

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle kardeşi Abdulvahap Uzun'u, (55) öldüren Mahmut Uzun (60) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Ağabeyi tarafından öldürülen Abdulvahap Uzun'un son sözleri dosyada,  "Jandarmayı ara gelip seni kurtarsınlar. Seni burada öldüreceğim" şeklinde yer aldığı ortaya çıktı. 

KAVGAYI DUYAN OLAY YERİNE KOŞTU

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Rıdvanlı Mahallesinde 19 Ağustos 2023 günü arazi yüzünden husumetli olan iki kardeşten Mahmut Uzun evinin bahçesinde ot biçtiği sırada yanına yaklaşan kardeşi Abdulvahap Uzun ile tartışmaya başladı. Bu sırada Abdulvahap Uzun, ağabeyi Mahmut Uzun'a, "Jandarmayı ara gelip seni kurtarsınlar şimdi seni öldüreceğim" dedikten sonra ikili arasında tartışma kavgaya dönüştü. Abdulvahap Uzun elindeki küçük baltayı ağabeyine sallayarak yaraladı. Bu sırada kavgayı duyan Abdulvahap Uzun'un oğlu H.U. olay yerine koşarak babasına yardım etmek istedi. Kavganın büyüdüğü gören aile yakınları olay yerine ulaşarak tarafları ayırdı. 

EVE DÖNDÜ, BALKONDAN ATEŞ ETTİ

Kavganın ardından Mahmut Uzun eve döndü ve ruhsatlı silahını yanına alarak balkona çıktı. Balkondan kardeşine iki el ateş etti. Kurşunlardan biri Abdulvahap Uzun'un başına isabet etti. Abdulvahap Uzun olay yerinde hayatını kaybederken, Mahmut Uzun evinden kaçarak saklandı. Bir süre saklanan Mahmut Uzun, olay yerine gelen jandarma ekibine teslim oldu. Kavgayı ayıran H.U. amcasına saldırmadığını, balkona çıkan amcasının soğukkanlı bir şekilde babasını hedef alarak tabancasını ateşlediğini söyledi. 

JANDARMADA YAŞANANLARI ANLATTI 

Cinayetin ardından gözaltına alınan Mahmut Uzun yaşananları sorguda anlattı. Babadan kalma araziler nedeniyle kardeşiyle aralarında husumet olduğunu belirten Mahmut Uzun, bir gün önce kardeşiyle tartıştıklarını söyledi. Olay günü kardeşinin arkadan geldiğini ileri süren Mahmut Uzun, "Kardeşim 'Jandarmayı ara gelip seni kurtarsınlar. Seni burada öldüreceğim' dedikten sonra küfür etti. Elindeki küçük baltayı bana salladı. Balta önce motora vurdu daha sonra beni yaraladı. Bu sırada olay yerine kardeşim oğlu geldi beni iterek düşürdü ve bana tekme attı, hakaret etti. Ellerinden kurtuldum eve döndüm. Eşim dışarda olduğu için yere doğru iki el ateş ettim. Öldürmek kastım olsaydı silahtaki mermilerin tamamını sıkardım. Ben kardeşim vurulduğunu görmedim" dedi. Evine yakın bir yerde saklandığını ve olay yerine ulaşan jandarmaya teslim olduğunu belirten Mahmut Uzun tutuklandı. Otopsi raporunun tamamlanması ve ifadelerin alınmasının ardından soruşturmayı tamamlayan savcı, hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi.

SAVCI HAKSIZ TAHRİK CEZASI İSTEDİ

Soruşturmacı savcı tarafından hazırlanan iddianamede, cinayetin haksız tahrik altında işlendiğini ve Mahmut Uzun'un ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını talep etti. Mahmut Uzun'un önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.