KORONAVİRÜS'TE TSUNAMİ KORKUSU

Çemberin daraldığını belirten Prof.Dr. Aydın, Tsunami’nin kapıya dayandığını söyledi

Sağlık Bilimleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, ikinci koronavirüs dalgasının yerine Tsunami’nin kapıda olduğunu söyledi.

“DÖNÜŞLERDEKİ KARANTİNAYA DİKKAT EDİLMELİ “

Koronavirüs ile ilgili gerçek rakamların açıklanması gerektiğini savunan Prof.Dr. Kemallettin Aydın, “Türkiye bu süreci iyi yönetmezse ikinci dalganın yerini tsunami olacaktır. Toplumun uyumsuzluğu ve toplumdaki virüs varlığı örtüştürünce ortaya bu çıkıyor. Grip olup hastaneye gidecekler kovid hastalarının da orada olması kapma riskini beraberinde getiriyor.  Yaz aylarında Anadolu gidenler İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere dönecekler, özellikle İstanbul’da apartman toplantılarından uzak durulmalı. İstanbul’da dönüşte tam karantina sağlamak gerekir” dedi.

“BEKLEYECEĞİMİZ DAHA ZAMAN VAR”

Türkiye’nin hala birinci dalganın kendi dalgalanmasını yaşadığını belirten Prof.Dr. Aydın, “Avrupa bizimle aynı hadiseyi yaşıyordu. Ağırlıklı olarak insan faktörü ortaya çıkıyor. Bir şeyi tam hallettim kanaate varınca, yeni normalleşmemizden uzaklaştık. Virüsün yaşam alanı genişledi.. Virüsle ilişkimizi iyi sonuçlar elde ettiğimiz zaman geçici bir ateşkes halindeyiz. Bunu unutmamalıyız. Virüsü yendik diye başardık diye cümleler var. Bekleyeceğimiz zaman var. Biz ne zaman saflarımızı gevşetirsek, bizi iş bitti dersek virüs saldırıya geçiyor” dedi.  

“EKRANLARDAN UMUT PAZARLAYANLAR VAR”

Ekranlarda umut satmak gibi bir sorumluluk hisseden insanların olduğunu belirten Prof.Dr. Kemalettin Aydın, “Gerçekleri kenara bırakarak umut pazarlamanın bir anlamı yok” diye konuştu. Aydın, dün kendilerini ‘Komşum koronavirüse yakalandı, ne yapalım’  diye arayanların bugün yakınları için aradığını belirterek, “Türkiye’de gittikçe çember daralıyor.  Her aile vakalarla uğraşıyor. Yaz dönemine ait vurdumduymazlığı bir kenara bırakmalıyız” dedi. Aydın ayrıca bugün koronavirüs aşısının kapıkule sınır kapısına gelmesi halinde 5-6 ay içerisinde Türkiye’ye uygulanabileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.