Maçka mezar kavgasını seyretti

Kendisine oy vermeyenlerden arazisindeki mezarlarını taşımalarını istemişti.

YENİ MUHTARIN ÇAĞRISINA SESSİZ KALDILAR Trabzon’un Maçka İlçesi Üçgedik Köyü’nde yaşanan mezar taşı kavgasına ilçe yetkililerinin uzlaştırmak için harekete geçmek yerine, üç maymunu oynadığı ortaya çıktı. Muhtar Ziya Yeşilaraz, köydeki tarafları uzlaştırma görevi üstlenmesi için çalmadık yetkili kapı bırakmadığını belirterek, ‘Bu iş görevimiz dışında kalıyor’ sözlerinin ardından tüm kapıların yüzüne kapatıldığını söyledi. Muhtar Araz, “Eski muhtar köylülerden yaptıkları için özür dileyecek.” dedi.

ANNE VE BABASINI TAŞIDI, SIRADA OĞLU VAR

Eski muhtar Dursun Yeşilaraz’ın yaklaşık bir ay önce köydeki bir cenaze töreni sırasında vatandaşlardan Hüseyin Şahin’e tekme atarak, ‘Ben size mezarlarınızı taşıyın demedim mi’ sözü üzerine, ilk aşamada üç mezar taşındı. Şahin babasının mezarını bir başka mezara nakletti. Lütfi Şahin adlı kişi de anne ve babasını mezarını bir başka mezara taşıdı. Lütfi Şahin, izin aldığını, oğlunun mezarını taşıyacağını söyledi. Bu arada 3 mezarın taşındığı, 5 mezarın daha taşınacağı belirtildi.  Trabzon’da muhtarlık seçiminde kendisine oy vermeyen kişilerin yakınlarının kendisine ait arazideki mezarlıktaki yakınlarının mezarlarını çıkarmasını istedi. Eşinin babasından devlete bıraktığı mezarlıktan önceki gün üç mezar taşındı. 5 mezarın daha taşınacağını açıklandı.

CENAZE TÖRENİ SIRASINDA KAVGA ÇIKTI

Trabzon’un Maçka İlçesi Üçgedik Köyü’nde son seçimlerde muhtarlık el değiştirdi. Köyde 15 yıl aralıksız muhtarlık yapan Dursun Yeşilaraz, son seçimlerde muhtarlığı kaybetti. Yeşilaraz muhtarlığı kaybetmesinin ardından, daha önce eşinin babasının bağışladığı  arazideki mezarlıkta yer alan kendisine oy vermediğini iddia ettiği ailelere ait mezarların taşınmasını istedi. Eski muhtar Dursun Yeşilaraz’ın yaklaşık bir ay önce köydeki bir cenaze töreni sırasında Hüseyin Şahin adlı kişiye tekme atarak, ‘Ben size mezarlarınızı taşıyın demedim mi’ şeklinde sözler sarf ettiği iddia edildi. Bu gelişme üzerine arazide mezarlıkları olan vatandaşlar tepki göstererek, mezarlarını taşımaya başladı.

MUHTARIN SESİNE HERKES KULAK TIKADI

Mezar taşıma kavgasına ilçe yetkililerinin uzlaştırmak için harekete geçme yerine, üç maymunu oynadığı ortaya çıktı. Muhtar Ziya Yeşilaraz, köydeki tarafları uzlaştırma görevi üstlenmesi için çalmadık yetkili kapı bırakmadığı belirterek, ‘Bu iş görevimiz dışında kalıyor’ sözlerinin ardından tüm kapıların üzerine kapatıldığın söyledi. Eski muhtarın yolu kestiğini şikayette bulunduğu fakat bir sonuç çıkmadığını belirten Muhtar Araz, “Eski muhtar köylüden yaptıkları için özür dileyecek” dedi.

ÜÇ MEZAR TAŞINDI, SIRADA 5 MEZAR VAR

Eski muhtarla tartışan Hüseyin Şahin babasının mezarını bir başka mezara nakletti. Lütfi Şahin adlı kişi ise anne ve babasını mezarını bir başka mezara taşıdı. Lütfi Şahin, belediyeden izin aldığını belirterek, yazın oğlunun mezarını taşıyacağını söyledi. Bu arada 3 mezarın taşındığı, 5 mezarın daha taşınacağı belirtildi.

 

Anahtar Kelimeler:
MaçkaMezarBabaMuhtar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.