MEZARSIZ KALDILAR

 ‘Ölülerinizi çıkarıp alın’ dediler…  Aile tapu iptali için belediyeye koştu…

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Esentepe Köyünde 2010 yılında kadastro tespit çalışmaları sırasında iddiaya göre Remzi Şen kadastro tespit çalışmaları sırasında 500 metrekare mezarlığı üzerine geçirdi. 2013 yılında ise satmak suretiyle mezarlığı eşi Safiye Şen’e devretti. Köy mezarlığını kendi üzerine yapan aile, mezarlıktaki mezar sahiplerine haber göndererek mezarların çıkarılması talep etti. Ahmet Şen, tapu iptali için belediyeye koştu. Vakfıkebir Belediyesi hukuk mahkemesine başvurarak tapunun iptalini istedi.

MEZARLIK AİLELERİ DÜŞMAN ETTİ

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde  aile mezarlığı yüzünden başlayan kavga yargıya taşındı. Esentepe Köyünde 120 yıllık mezarlık için aileler birbirine düştü. Mezarlıktan mezarlarının kaldırılması istendiği belirten Ahmet Şen, “ Kadastroda, dedelerimizin eskiden mezarlık olsun diye bırakılan parselli alanı 2010 yılında Remzi Şen'in üzerine yazmış daha sonra 2013 yılına gelindiğinde Remzi Şen satmak suretiyle eşine devretti. Eşi de vasi altında olduğundan dolayı işlem yapılamıyor ve vasileri ikna olmuyor” şeklinde iddiada bulundu.

USULSÜZLÜK YAPILMIŞ İDDİALARI VAR

Tapu sahiplerinin mezarlığı 2010 yılında gizlice ve usulsüz şekilde Remzi Şen'in üzerine kayıt ettirdiklerini iddia eden Ahmet Şen annesi Refiye Şen'in vefat etmesi sonucu gerçeğin ortaya çıktığını ileri sürdü. Annesi bu parselin dışında toprağa verdiklerini belirten Şen, mezarlığın mirasçıları mezarlığın kendilerine ait olduğunu belirterek mezar sahiplerinin girmelerine ve ziyaret etmelerine izin vermediğini söyledi.

SAHİBİNDEN SATILIK MEZAR YERİ

Mezarlıkta babaları Sıtkı Şen'in mezarı olduğunu dile getiren Ahmet Şen, “Remzi Şen'in varisleri para karşılığında babamızın mezarını satın alabileceğimizi ve mezarlığa girmemize izin vereceklerini söylediler. Yetkililer bu durumu bir an önce aydınlatmalı” dedi. Başvuru üzerine,  Vakfıkebir Belediyesi hukuk mahkemesine başvurarak tapunun iptalini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.