MİLLİ SORUŞTURMA

Trabzon’da oynanan milli maç öncesinde kotlukların üzerlerine bırakılan bazı Türk Bayrakları’nın rüzgar nedeniyle yere düşmesinin ardından çekilen fotoğrafların sosyal medyadan paylaşılarak,  kent insanına hakaret edenler hakkından işlem yapılmaya başlandığı ortaya çıktı.

15 ŞÜPHELİNİN ADRESİ TESPİT EDİLDİ

Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 7 Eylül 2018’de Trabzon’da oynanan Türkiye - Rusya karşılaşması öncesinde koltuklara bırakılan bazı Türk Bayrakları’nın rüzgar nedeniyle yere düşmesini üzerine kent insanına yönelik sosyal medya üzerinden hakaret edenlerin tespit edilmesini istedi. Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri yatıkları çalışma sonucu ilk aşamada biri Hollanda olmak üzere 15 şüphelinin adresini tespit ederek, dosyayı güvenlik şubeye gönderdi.

HAKARET EDENLER ARAŞTIRILIYOR

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü, başta Hollanda olmak üzere, İstanbul, Ankara,  Eskişehir ve Kayseri gibi şehirlerde yaşayan 15 kişi hakkında halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçundan işlem yaptığı öğrenildi. Polisin hazırladığı soruşturma dosyaları savcılığa gönderildi. Bu arada siber suçlar şube müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden milli maç öncesinde çekilen Türk Bayrakları’nın yerde olduğu fotoğrafı paylaşan ve hakaret edenlerin kimliğini deşifre etme çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

İLK TEPKİ AĞAOĞLU’NDAN GELMİŞTİ

Trabzonlu taraftarlara yapılan hakaretlere ilk tepkiyi Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu göstermişti. Ağaoğlu sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı "Sosyal medyada dün geceden beri paylaşılarak şehrimiz ve taraftarımız üzerinde olumsuz bir algı yaratılmaya çalışan fotoğrafa şöyle bir dikkatlice bakalım; Koltuk üzerlerinde ve yerde Bayrak ve Federasyonun dağıttığı paketlerin haricinde tek bir çöp parçası dahi yok, yani fotoğrafın maç öncesi çekildiği apaçık ortadayken, rüzgarın suçunu taraftarımızın üstüne yükleyerek olumsuz bir algı yaratma çabalarının hangi prematüre beyinlilerin ürünü olduğunu anlamak çok da zor değil. Bu düşünce içerisinde olan zavallılar şunu iyi bilsinler ki; Bir toplumu en güçlü olduğu yerde kalleşçe vurmaya çalışmak yapılabilecek en aptalca hatadır..."

Anahtar Kelimeler:
Milli TakımRusya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105