NİKAH AKDİ İLE HAK ARIYOR

İmam nikahlı kadın, 'NİKAH AKDİ' olan 2 daire ve 100 gram altını istedi

Trabzon'da imam nikahlı i Ö.D. tarafından üç kez ‘boş ol’ diyerek terk edilen N.Y.adlı kadın, elinde kikah akdi ile maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu. Yanında çalışanlarla birlikte N.Y. adlı genç kadını ailesinden isteyen Ö.D.'nin oyunu 14 yıl sonra ortaya çıktı. İmam nikahlı eşin nikah akdini delil olarak sunduğu mahkeme, davayı reddetti. Mehir senedinin hukuki geçerliliği olup olmadığına Bölge Adliye Mahkemesi karar verecek.

KANDIRILDIĞINI 14 YIL SONRA ANLADI

Trabzon’da yaşayan bir çocuk annesi N.Y., 2004 yılında bir kömür firmasında çalışırken Erzincanlı Ö.D. ile tanıştı. Eşini kaybeden bir çocuk annesi N.Y., eşinden boşandığını söyleyen Erzincanlı Ö.D. ile arasında aşk başladı. Trabzon'da bir ev kiralayan çift, bir süre sonra imam nikahı kıydı. Ö.D. nikah akdi olarak ise iki ev ve 100 gram altın şartını yazarak, imzaladı. N.Y.'nin sık sık ‘Resmi nikah yapalım’ sözüne Ö.D., çeşitli bahaneler sunarak geçiştirdi. 14 yıl sonra kandırıldığı fark eden N.Y., Ö.D.’nin Erzincan'da evli olduğunu anladı. Ailesinin kendisine sırt çevirdiğini ileri süren N.Y. ile Ö.D. arasında sık sık tartışma çıkmaya başladı. Ö.D,  N.Y.'yi 2017 yılında terk etti.

ÜÇ KEZ “BOŞ OL” DİYEREK TERK ETTİ

İmam nikahlı eşi Ö.D. tarafından üç kez ‘boş ol’ diyerek terk edilen N.Y.adlı kadın, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesine avukatı Öznur Türkmen Özderya aracılığıyla başvuran N.Y. adlı kadın, imam nikahlı eşi Ö.D.’nin iki ev ve 100 gram altın şartı koşulan imzalı nikah akdini mahkemeye delil olarak sundu. N.Y. dava dilekçesinde Ö.D.’nin kendisine uzun yıllar dul olduğunu söylediğini belirterek, kandırıldığını ileri sürdü.

NİKAH AKDİNİ DELİL OLARAK SUNDU

Avukatı Öznur Türkmen Özderya aracılığıyla dava açan N.Y., maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesine başvuran N.Y. dilekçesinde yaşadıklarını anlattı: “Yanında çalışan kişi ve onun eşiyle birlikte beni ailemden istedi. Çocuklarının hazır olmadığını, işlerini yoğun olduğunu belirterek, eski eşinin akrabası olduğu için biraz beklememiz gerektiğini söyledi. Bende kendisine inandım. Beni hep oyaladı. Sonrasında imam nihakı kıydı ve resmi işlemleri başlattığını söyledi. Yıllar sonra evli olduğunu öğrendim ve aramızda huzursuzluk çıktı. Ailem ise babam öldükten sonra veraset ilanı çıkardığımız sırada öğrenince, bana sırtını döndü”.

YEREL MAHKEME KARARINI VERDİ

Davacı N.Y., davalı Ö.D.’nin evli olduğunu öğrenmesine rağmen nikahsız olarak yaşamaya devam etmesinin bu birlikteliğin evlilik vaadi ile devam etmediğini, davacının evlilik dışı birlikteliği kendi iradesi ile devam ettirdiğini gösterdiği belirten Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, kişinin kendi iradesi çerçevesinde gerçekleşen eylem ve davranışların sonuçlarından kendisinin sorumlu olmasının esas olduğu, bu nedenle davacının onur şeref ve saygılığına yönelik saldırı olduğu gerekçesiyle manevi olarak uğradığı iddia ettiği zarar ile davalının davranışları arasındaki illiyet bağının kurulamadığı kanaatine varıldığından davanın reddine karar verdi. Mahkemenin davayı reddetmesi üzerine harekete geçen N.Y. adlı kadın, mehir senedinin hukuki geçerliliğinin işleme alınması gerektiğini belirterek, avukat aracılığıyla Samsun Bölge Adliyesi Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.