Tarihi ipek yolu çöp yoluna döndü

Doğa harikası Zigana Dağı’nı çöplüğe çevirdiler

Doğa harikası Zigana Dağı’nı çöplüğe çevirdiler. Yetkiler ise ne çöpü kaldırıyor, ne de çöp atanlara ceza kesiyor.

ORMANLARA ÇÖP ATILIYOR

Trabzon – Gümüşhane sınırındaki Zigana Dağı’nın eteklerinden geçen Tarihi İpek Yolu üzerinde çöp dağları oluşmaya başladı. Sorumsuz insanların çöplerini ipek yolu üzerindeki ormanlık alana atarken, belediye yetkilileri de olan biteni izlemekle yetiniyor. Çöp dağlarının oluşmaya başladığı tarihi ve turistik bölgede hiçbir yetkili kılını kıpırdatmıyor.  Çöp dağları Zigana halkını ve turizm amaçlı bölgeye gelen insanların içini sızlatıyor.

SARANOY YAYLASINA DİKKAT

Çığ felaketi şehitlerimizin anıtının bulunduğu kar tünelinin bakımsızlıktan yıkılacak bir hal almasını yetkililer izlemekle yetiniyor. Zigana Dağı Saranoy yaylasında drif yapanlar, bitki örtüsü üzerinin şoför eğitim merkezine dönüştürülmesi ve ağaçları hedef alarak ateş edenlerin sayısının her geçen gün artığı ileri sürüldü. Bu arada bölge halkı ile piknikçiler arasında zaman zaman sözlü tartışmalar da olduğu ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalçın SOYTEMİZ 3 yıl önce

Doğaya karga boku kadar faydası olmayan insanların yaptıkları yazıklar olsun, bitki örtüsüne verilen bu zarar gelecek için çok karanlık

Avatar
Hüseyin 3 yıl önce

İnsanların doğaya karşı yapmış oldukları kötü tutumu gündem yaptığınız için ellerinize sağlık. İnşAllah yöneticiler ve esnaflar gerekli tedbirleri alırlaŕ.

Avatar
İsmail Hakkı 3 yıl önce

Doğaya atılan bu çöp atıkları, insanların ve tepki vermeyen o çevre ahalisin eğitimini gösterir.
Çöp Atma Zigana'm Kurtulsun, Çöp Atma Dünya Kurtulsun ...