TERÖRİST KAWA’YA  9 SUÇTAN CEZA İSTENDİ

Trabzon’da üç polis memuru, iki asker ve biri çocuğu şehit eden teröristin soruşturması tamamlandı. 6 kez ağılaştırılmış müebbet ve 265.6 yıldan 457.5 yıla kadar hapis istenilen Behruz Dudkanlı adlı teröristin Giresin ve Gümüşhane’deki soruşturmalarının sürdüğü öğrenildi.

KİMLİĞİ TESLİM OLDUKTAN SONRA BELİRLENDİ

PKK'nın sözde Karadeniz lideri 'Cudi Zaza' kod adlı Mehmet Yakışır, Rodi kod adlı Levent Dayan ve Soreş kod adlı İranlı Jamil Star Mohammedi’nin etkisiz hale getirilmesinin ardından Kawa kod adlı teröristin olarak bilinen İranlı’nın yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Adı deşifre edilmemiş terörist, bölgeden çıkamayacağını anlayınca teslim olmaya karar verdi.

TESLİM OLUNCA YER GÖSTERMESİ YAPTIRILDI

Giresun’un Espiye İlçesi Sevgiköy Köyü Yepelekli Yaylasında 17 Mayıs 2019 tarihinde güvenlik güçlerine teslim olan Kawa kod adlı İranlı Behruz Dudkanlu etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söylemişti. Giresun, Trabzon ve Gümüşhane’de yer göstermesi yaptırılan terörist Behruz Dudkanlu, ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak Giresun Cezaevi’ne gönderilmişti.

HEM EREN’İ ŞEHİT ETTİ, HEM DE EVİNE GİRMİŞ

Trabzon’da üç polis memuru, 2 asker ve bir sivil vatandaşımızı şehit eden terörist Behruz Dudkanlı hakkında 9 ayrı suçtan hapis istemiyle dava açıldı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, İranlı teröristi Kawa kod adlı Behruz Dudkanlu’nun kamu görevlisini tasarlayarak öldürme, çocuğu öldürme, öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, yaralama, hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal, yağma ve tehlikeli madde bulundurma suçlarından yargılanmasını talep etti.

TERÖRİSTİN İKİ İLDEKİ SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Trabzon’da 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak olan Behruz Dudkanlu hakkında 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Savcı, hazırladığı iddianamede, terörist Behruz Dudkanlu’nın işlemiş olduğu değer suçlardan ise 265.5 yıldan 457.5 yıla kadar hapsini talep etti. Terörist Dudkanlu için Giresin ve Gümüşhane’deki soruşturmaların sürdüğü öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Eren BülbülPolisAskerKawa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105