Tırnaktaki Doku Cinayeti Çözdü

Evinde sert bir cisimle başına vurulan ve boğazı kesilerek öldürülen Rus uyruklu Alena Topaloğlu adlı kadının tırnak içindeki dokunun E.P. adlı kişiye ait olduğu ortaya çıktı. Soruşturmayı tamamlayan savcı, hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. 
TIRNAK İÇERİSİNDEKİ DOKU KİME AİT 
Trabzon’un 2 Nolu Beşirli Mahallesi'nde 26 Şubat 2018 tarihinde Rus uyruklu Türk vatandaşı Alena Topaloğlu'nun (48) evinde ölü bulunmuştu. Adli Tıp Kurumunda otopsi yapılan Alena Topaloğlu'nun tırnak içerisinde doku örneklerinin alarak, gözaltındaki E. P.'den alınan kan örnekleri ile karşılaştırdı. Yapılan DNA incelemesi sonucunda maktulün tırnak içindeki dokuların cinayet şüphelisi olarak tutuklanan E.P.’ya ait olduğunu belirledi. 
MAKTULÜN KANI ÜZERİNE SIÇRAMIŞ
Soruşturma aşamasında şüphelinin ayakkabılarını yıkadığı, evinde bulunan kıyafetinin üzerinde ise maktule ait kan izlerinin olduğu belirlendi. Sırtında, kollarında, ayak bileklerinde ve dizinde yaraların olduğu belirlenen şüpheli E.P.’nin ifade değiştirdiği soruşturma dosyasına girdi. Bu arada kamere kayıtlarında maktulün evine 23 Şubat 2016 giden E.P.’nin 12.35’de eve girdiği ve 14.27’de ise evden ayrıldığı tespit edilen tutanak, dosyaya girdi. Daha sonraki süreçte ise maktulün aramalara cevap vermediği belirlendi. 
CİNAYET ŞÜPHELİSİ İFADE DEĞİŞTİRDİ 
Cinayet şüphelisi E.P., ilk ifadesinde maktulü iki yıldır tanıdığını, yatak odası almak için eve gittiğini ve 45 dakika sonra evden ayrıldığını söyledi. Maktül ile daha önceki süreçte çalıştığı Çömlekçi semtinde sık sık cinsel ilişkiye girdiğini belirten E.P. ikinci ifadesinde ise alkol alan maktul ile yatakta öpüştüklerini evden ayrılmak istediği sırada, maktulün kendisine saldırdığını daha sonra alkol şişesiyle kendi kafasına ve vücuduna vurduğunu belirterek, kendisinin korkarak evden kaçtığını söylediği öğrenildi.  Soruşturmayı tamamlayan savcı, sanığın TCK 81/1 maddesine göre müebbet hapsini istedi. Savcı hazırladığı iddianameye mahkemeye gönderdi.

Anahtar Kelimeler:
SavcıDnaDokuRusAdliTırnak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.