TRABZON'DA İKİ KÖPEK İÇİN İKİ DAVA AÇILDI

Biri sahibinden habersiz köpeği aldı, diğer şiddet uyguladı

Trabzon’da meydana gelen iki farklı olayda köpeklere uygulanan şiddet nedeniyle iki kişinin cezalandırılması istendi.  Ortahisar ilçesinde ikamet eden Osman K., evinin bahçesine izinsiz girerek köpeğini zorla götüren Ortahisar Belediyesi veteriner görevlisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Yine şehir merkezinde elini ısırdığı gerekçesiyle bir köpeğe sopa ile defalarca vuran S.K. hakkında da kamu davası açıldı. 

“BAHÇEME İZİNSİZ GİRİP KÖPEĞİMİ GÖTÜRDÜLER”
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde ikamet eden Osman K., kendisine ait evin bahçesine izinsiz girerek köpeğini zorla götüren veteriner görevlisi Temel Y. ve mahalle muhtarı H.A. hakkında şikayetçi oldu. Osman K., olayın yaşandığı gün evine gelen araçtaki kişilerden Temel Y.’nin bahçeye girerek köpeği hakkında şikayet olduğunu ve almaları gerektiğini söylediğini ifade etti. Bunun üzerine izin vermediğini kaydeden Osman K., “Bahçeme izinsiz girip, köpeğimi uyuşturarak zorla götürdüler” dedi.

KÖPEK KISIRLAŞTIRILDI, ŞİKAYETÇİ OLDU
Yaptığı başvurular üzerine köpeği hakkında herhangi bir şikayet olmadığını öğrendiğini ifade eden Osman K., barınağa köpeğini almaya gittiğinde hayvanın kısırlaştırıldığını ve bitkin halde olduğunu dile getirdi. Osman K., bunun üzerine veteriner görevlisi Temel Y. ve muhtar H.A. hakkında suç duyurusunda bulundu. 

SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

İfadesine başvurulan muhtar H.A., köpeğin Osman K.’nın izni ve rızası doğrultusunda teslim alındığını belirtirken, Veteriner İşleri Müdürü L.A. da kendilerine herhangi bir ihbar gelmediğini ve Osman K.’nın talebi üzerine olayı öğrenip köpeği aldıklarını kaydetti. Veteriner görevlisi Temel Y. hakkında iddianame hazırlanırken, ‘Ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme, konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçlarından cezalandırılması talep edildi. 

ELİNİ ISIRDIĞI KÖPEĞE SOPAYLA VURDU
Trabzon'un Ortahisar İlçesinde yaşanan olayda Savaş K. isimli şahıs, gece geç saatlerde evine giderken bir  köpeğin elini ısırması ve kendisine saldırması üzerine sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulansla hastaneye götürülen Savaş K., tedavinin ardından taburcu oldu.

KAMU DAVASI AÇILDI
Taksiyle tekrar köpeğin kendisini ısırdığı yere gelen Savaş K., yerde bulduğu sopayla köpeğe vururken kaçan köpeği kovalamaya başladı. Köpeğe tekrar vuran Savaş K.’ya çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlara da tepki gösteren Savaş K., ihbar üzerine olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesinde köpeğin kendisine saldırması üzerine olayı gerçekleştirdiğini ifade eden Savaş K. hakkında ‘Hayvanları koruma kanununa muhalefet’ suçundan cezalandırılmasını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.