Trabzon'un son anketinde kim var?

Analiz-Haber

Trabzon'da siyaset kazanı kaynamaya başladı. Hemen herkes sokakta ve sosyal medya da yorum yapmaya başladı. Herşey yalan Murat Zorluoğlu'nun seçimin liste başında vazgeçilmez olacağı kesin. Neden diye sorarsanız, 4.5 yılda yaptıklarına bakacaksınız. Şehirde her dönem nifak tohumlarını ekenler, eleştiri sınırlarını aşarak kendi adamlarına yol açmaya çalışanlara rağmen ağabey rolü üstlenecektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zorluoğlu'nun arkasında durmaya devam edecektir. Vekillerde aynı çizgide olacaklar. Zorluoğlu'nu yıpratmak isteyenler son olarak Adil Karaismailoğlu'na sarıldılar. Tabi bunlar istediği gibi at koşturmak için İl Başkanı Mumcu'yu yemek istiyorlar. Trabzon'un AK Parti Milletvekilleri ve Başkan Zorluoğlu, İl Başkanı Sezgin Mumcu'dan yana tavrını net ortaya koymalı. Partinin çıkarları için beklenti içinde olanlara sırt çevirmiş bir siyasetçidir, Sezgin Mumcu. Mumcu'yu yıpratmaya çalışanlar neden partinin saflarına girdiğini açıklamalı. Taşımacılık ihalesi için Ankara'nın yollarını arşınlayanlardan dava adamı olmaz, olamaz. Bunlardan olsa olsa rant adamı olur. İşte AK Parti'nin tercih yapacağı konu budur.

Rant mı dava mı?

Şimdi gelelim son zamanlarda yapılan anketlere; anketi elegeçirdik. AK Parti Genel Merkezi'nin yaptırdığını ifade eden anketöre insanların ne cevap verdiğini sordum. Öğrenci olduğunu belirten genç adamdan aldığım cevaplar karşısında hiç şaşırmadım. "Ağabey bu Murat Zorluoğlu ne çok seviliyormuş. Hemen herkes tek cümlede yaptığı icraatlarını tek tek sayıyor. Ben Trabzonlu değilim ama iyi işler yapmış gibi görünüyor. 2019'da ona oy vermeyenler şimdi oy vereceğini söylüyor" Ayrıca ankette eğitim durumu ve mali gelirde seçmenlere soruldu.

İşte Murat Zorluoğlu ve AK Parti için anketörlerin seçmenlere sorduğu bazı sorular:

Cesaretli mi?

Yönetim kabiliyeti var mı?

Halka yakınlığı nezaket ve sıcaklı nasıl?

Zorluoğlu'nun çalışmalarından memnunmusuz?

Belediye çalışmalarından memnunmusunuz?

2019 seçimlerinde oyunuz hangi partiye verdiniz?

2013 yılı milletvekiliiği seçimlerinde oyunu hangi partiye verdiniz?

Önümüzdeki yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceksiniz?

Milletvekiiliği seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz?

Trabzon Belediye Başkanlığı seçiminde Murat Zorluoğlu'na oy veririmisiniz?

İsteyene anket metni gönderilir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.