VİRÜS GERİ Mİ GELİYOR?

Vaka sayısının arıtışı ikinci dalganın işareti olduğu ileri sürülüyor. Trabzon’da da vaka sayasında artış oldu. 

VİRÜS BİZİ ‘BURDAYIM’ DİYE UYARIYOR

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Endişelenmekte fayda var. Bu bir uyarı. Virüs bize 'Buradayım bir yere gitmedim' demek istiyor. İhtiyaç duyulursa geri yasaklar geri gelir" dedi. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'de tekrar artış gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ENDİŞELENMEKTE FAYDA VAR"

Prof.Dr. Özlü, son iki gündür günlük vaka sayılarımızda artış olduğu ve bu durumun herkesi endişelendirdiğini ifade ederek "Bence endişelenmekte fayda var. Çünkü endişelenmezsek tedbir almayız" dedi. Artışların devam etmesi halinde ileride ciddi bir tehdidin söz konusu olabileceğini vurgulayan Özlü, "Bu bir uyarı. Virüs bize 'Buradayım bir yere gitmedim' demek istiyor. Hepimiz davranışlarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

SALGIN KONTROL ALTINDA MI?

Prof.Dr. Özlü şöyle devam etti: "Bir salgının kontrol altında olup olmadığını gösteren tek parametre günlük vaka sayıları değil. Toplam vaka sayımızın artıp artmadığını önemli. Vakalarımızın ne kadarının hastaneye yattığı, ne kadarının ayakta tedavi edildiği önemli. Yatan hastalarımızın ne kadarının yoğun bakımda olduğu ve iyileşen hastalarımız önemli. Bütün bunlar birlikte değerlendirildiğinde bu salgınla ilgili doğru çıkarımda bulunabiliriz. Bugün için salgın hala kontrol altında. Ama bu vaka artışı endişe verici bir parametredir. "

MASKE TEDBİRİ İSTEDİ

Son iki gündür süren vaka sayılarındaki artışın nedeninin merak edildiğini ifade eden Özlü, "İnsanların kalabalıklaşması, mesafeye dikkat etmemesi ve maskeyi uygun kullanmaması. Bence bu sürecin nedeni normalleşme sürecinin yanlış anlaşılmasıyla ilişkili" dedi. Özlü, normalleşme sürecinin eskiye dönüş olarak algılandığını ve en büyük sorun bu olduğunu belirterek, "İnsanlar kalabalıklarda maskesiz dolaşıyor ya da çenesinin altını indiriyor. Maskeyi usulüne göre kullanmıyoruz" dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
SağlıközlüVirüsMask
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.