YOLDAKİ İNFAZA MÜEBBET HAPİS

Trabzon’da annesinin cinayetinden sorumlu tuttuğu kişiyi sokakta öldüren sanık yargılandığı mahkemeden ceza aldı. Aynı dosyada adı yer alan dedenin dosyasını ayrılmasına karar verildi.

SAVUNMASINI DETAYLI YAPMIŞTI

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Değirmendere Mahallesi Çarşıiçi Sokak'ta 20 Kasım 2018 tarihinde Bekar Taşkın'ı (46) öldüren Nazım T. hakkında karar verildi. Bekar Taşkın’ın eşi Emine Taşkın’ın Gülsün Taşkın’ı bıçaklayarak öldürmüştü. Bu cinayetin ardından Nazım T., Bekar Taşkın’ı sokakta öldürdük sonra polise teslim olmuştu. Olayda azmettirici olduğu iddia edilen Nazım T.’nın dedesi Niyazi T. firar etmişti.

İLK CELSEDE YAŞANANLARI ANLATTI

1.Ağır Ceza Mahkemesinde tutuluk olarak yargılanan Nazım T. daha önce, “Annemin mezarından fotoğraf çekip sosyal medyadan paylaşan Bekar Taşkın ile göz göze geldim. Bana ateş edecek diye tedirgin oldum. Torpidoya eğildiğini gördüm. Arabayla aramızda 5-6 metre vardı. Hedef gözetmeksizin arabasına rastgele ateş ettim” dedi. Dedesi Niyazi T.’nin kendisini ‘Nereye ateş ediyorsun?’ diye uyardığını belirten Nazım T., “Amacım öldürmek değildi. Korktuğum için ateş ettim. Maktulle annemin arasındaki ilişkiyi ise annem öldükten sonra öğrendim” şeklinde savunma yapmıştı.

MAKTULÜN ANNESİ SUÇLAMIŞTI

Bekar Taşkın’ın annesi Asiye Taşkın ise bir önceki celsede oğlunun meclis kararıyla öldürüldüğünü ileri sürmüştü. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada tüm tarafların dinlenmesini ardından karar verildi. Yargılandığı mahkemeden son sözleri sorulan sanık Nazım T. ve avukatı son savunmasını yaptı. Sanık Nazım T. ise cinayeti tasarlayarak işlemediğin belirterek, maktulle tesadüfen karşılaştığını söyledi.

FİRARİ DEDENİN DOSYASI AYRILDI 

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Nazım T. önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti daha sonra sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle indirim uygulayarak, cezayı müebbet hapsi düşürdü. Mahkeme heyeti, aynı dosyada sanık olarak yer alan ve halen firarda olan Nazım T.’nın dedesi Niyazi T. hakkında ise yakalama kararının devamına ve dosyanın ayrılmasına hükmetti.

Anahtar Kelimeler:
DeğirmendereSokakDede
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.