Çaykur Rizespor-Trabzonspor karşılaşması sırasında basın tribünde maç sonu basın odasında arbede çıktı. Yaşanan arbede sağ duyulu gazetecilerin ve polislerin araya girmesiyle sonuçlandı.Yaşanan arbedenin ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Derneği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi'nden açıklama geldi. AçıklamalArda, sağduyu çağrısı yapılarak iki şehrin basın mensupları arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yapıldı.

Çaykur Rizespor ile Trabzonspor arasında dün akşam oynanan karşılaşmanın ardından bazı basın mensupları arasında yaşanan tartışmalarla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Derneği yazılı açıklama yaptı.

Dernek, yaşanan gerginlikten duyulan üzüntüyü dile getirirken olayların büyümemesi adına sağduyulu davranan basın mensuplarına teşekkür etti.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Derneği tarafından yapılan açıklamada, karşılaşmanın ardından bazı gazeteciler arasında istenmeyen tartışmalar yaşandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Dün akşam oynanan Çaykur Rizespor-Trabzonspor karşılaşmasının ardından, üzücü bir şekilde bazı meslektaşlarımız arasında istenmeyen tartışmalar yaşanmış ve ortam bir anda gerilmiştir.Futbolun ve spor basınının birleştirici ruhuna gölge düşüren bu tür nahoş olayların büyümemesi ve daha büyük gerginliklere mahal verilmemesi adına, olay yerini sağduyu çerçevesinde terk eden tüm değerli meslektaşlarımıza gösterdikleri olgunluktan ötürü teşekkür ederiz."

Açıklamanın devamında, iki komşu şehrin basın mensupları arasında çözülemeyecek bir anlaşmazlık bulunmadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:"Yıllardır aynı coğrafyayı paylaşan, kader birlikteliği yapan iki komşu ve kardeş şehrin basın mensupları arasında çözülemeyecek hiçbir anlaşmazlık yoktur.Trabzon ve Rize basını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aralarındaki güçlü kardeşlik bağlarıyla birbirine kenetlenecektir."

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Derneği, açıklamasını spor sahalarında ve basın tribünlerinde benzer olayların yeniden yaşanmaması temennisiyle tamamladı.

SPOR YAZARLARI DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

İŞTE O AÇIKLAMA:

Freiburg'da kriz var! 3 maçtır...
Freiburg'da kriz var! 3 maçtır...
İçeriği Görüntüle

Çaykur Rizespor - Trabzonspor karşılaşması sonrasında basın çalışma alanlarında yaşanan gerginlik, sahadaki rekabet hissinin mesleki alanlarımıza taşındığı üzücü bir tablo ortaya çıkarmıştır.
Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi olarak hatırlatmak isteriz ki; basın tribünleri ve maç sonu çalışma alanları fevri tepkilerin ya da polemiklerin değil, sadece mesleki üretimin yeridir. TSYD çatısı altında görev yapan her meslektaşımız, sahada ne yaşanırsa yaşansın görev alanında mesleki tarafsızlığını ve profesyonel soğukkanlılığını koruma sorumluluğu taşır.
Olay anında sağduyusunu muhafaza eden, ortamın yatışmasına katkı sağlayan meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bununla birlikte, iki komşu kentin spor nabzını tutan tüm spor muhabiri ve yazarı arkadaşlarımızı;
• Karşılaşma anında ve sonrasında mesleğimizin saygınlığına yakışır bir otokontrol sergilemeye,
• Sahadaki skor ve atmosfer ne olursa olsun birbirine karşı mesleki saygı sınırlarını korumaya,
• Sporun birleştirici diline her koşulda sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Trabzon ve Rize spor basını, aynı heyecanı ve aynı zorlukları paylaşan köklü bir meslek ailesidir. Yaşanan bu münferit olayın ortak hukukumuza gölge düşürmesine izin vermeden, çalışma alanlarımızda karşılıklı saygı ve nezaketi el birliğiyle koruyacağımıza inanıyoruz.
Tüm meslektaşlarımızı meslek onurumuza yakışan bu sağduyulu duruşu sürdürmeye davet ederiz.
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)
Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu

Bu arada Trabzonlu gazetecilere yönelik yaşanan saldırıyı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya kınadı.