30 milyarlık ödeneği hatırlattı, başkanı suçladı

Cumhurbaşkanının Trabzon’a gönderdiği 30 milyarlık ödeneği hatırlatan Akyüz başkanları eleştirdi. Projelerine sanatla başlayan Akyüz, Meydan Parkındaki yok edilen ağaçlarla bitirdi. Akyüz “Kanuni Bulvarı yerine Güney Çevre Yolu yapılmalıydı. Gülcemal’in mendireği ile Trabzon’a iki tramvay projesi yapılırdı. 19 Mayıs Spor Salonu için ısrarcı olacağız.” dedi.

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Akyüz,  Zorlu Grand Hotel’de dün yoğun katılımlı bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanının Trabzon’a gönderdiği ödeneği,ziyaretindeki ‘Trabzon için 30 milyar gönderdik’ açıklamalarını gündeme taşıyan Akyüz, “Bu para müthiş bir para. Bunun karşılığında neler yapılması gerektiğini sıralasaydık bu şehrin uçması gerekirdi.” dedi. Gülcemal Dolgu Projesi’ni de eleştiren Akyüz “Büyükşehir böyle dedi, Ortahisar kabul etmedi. Bu tamamen algıdır. Yapılan yanlıştan herkes sorumludur. Ortahisar Belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanına bu yanlışları yaptıramaz.” dedi.

Akyüz’ün aday tanıtım toplantısına CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy, İYİ Parti Ortahisar ilçe Başkanı Muhammet Erkan ve çok sayıda CHP’li ve İYİ partili davetli katıldı.

CUMHURBAŞKANI’NIN ‘TRABZON İÇİN 30 MİLYAR GÖNDERDİK’ AÇIKLAMALARINI HATIRLATTI

Cumhurbaşkanının Trabzon ziyaretindeki ‘Trabzon için 30 milyar gönderdik’ açıklamalarını hatırlatan Akyüz, bu paranın ciddi bir para olduğunu ve bu parayla Trabzon’un uçması gerektiğini söyledi. Akyüz “Cumhurbaşkanı Trabzon’a 30 milyar gönderdim dedi. 1,5 milyar liraya şehrin en doğusundan en batısına tanjantı da kat ederek bir tramvay yapılabilir. Bu neredeyse harcanan paranın 20’de 1’i. Bu öngörüleri ortaya koyamazsak paraları nereye harcadık sorularını vatandaş da sormaya başlar. Harcayanlar da bu paranın altında kalırlar” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE ORTAHİSAR’I ELEŞTİRDİ

Gülcemal Dolgu Projesi ile ilgili konuşan Akyüz “Kaynaklarımızı hep çok büyük harcadık diyoruz ama çoğu rakamlar yansıtılmıyor bile. İnanın Gülcemal Mendireğine harcanan para ile Trabzon’a iki tane tramvay hattı kazandırıldı.” dedi. Trabzon’u Ortahisar’dı, Büyükşehir’di diye ayırmanın mümkün olmadığını ifade eden Akyüz “Büyükşehir böyle dedi, Ortahisar kabul etmedi. Bu tamamen algıdır. Yapılan yanlıştan herkes sorumludur. Ortahisar Belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanına bu yanlışları yaptıramaz.  Ortahisar Belediye Başkanlığının adaylığı devam ediyor. İşte giden büyük başkan kötüydü şimdiki başkanımız çok iyi algısı yaratılmaya çalışılıyor. İyide bu projeler yapılırken sen nerdeydin? Bu kadar para ne kadar müsrifçe harcandı? Böyle bir savunmayı hiçbirimiz kabul edemeyiz.” diye konuştu.

GÜNEY ÇEVRE YOLU BİRAN ÖNCE YAPILMALI

Trabzon’un tekrar yaşanabilir bir kent olması için hep birilikte mücadele edilmesi gerektiğini belirten Akyüz, Ortahisar’da dürüst, şeffaf bir belediyecilik anlayışının hâkim olacağını söyledi. Akyüz “Trabzon’un yeni kavşaklara ihtiyacı var. Kanuni Bulvarı,  konutlara olumsuz etkiliyor. Güney Çevre Yolunun biran önce yapılması gerek. Yine Meydana ulaşılabilir yerlerde otoparklar yapılabilir. Trabzon’da bir şeyi 40 kere düşünüp bir kere yapılması gerek.” dedi. Dere yataklarının kazandırılması gerektiğine de dikkat çeken Akyüz, özellikle Değirmendere’yi gündeme getirerek, herkesin çöpünü oraya attığını söyledi. Trabzon’un birçok soruna değinen ve projelerinden bahseden Akyüz; Kent Müzesi, Turizm, Ticaret olmak üzere birçok konudaki projelerinden bahsetti. Atatürk Köşkü Ormanında yaşanan böcek istilasını dile getiren Akyüz,  60-70 yıllık ağaçların kaybedildiğini söyledi. Tarım üreticilerinin problemlerine değinen Akyüz, kırsal alanlarda tarım ve hayvancılığın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.