AK PARTİ'DE KAZAN KAYNIYOR

AK Parti temayülünden ve kamuoyu anketlerinden önde çıkan Ahmet Metin Genç ve Mazhar Yıldırımhan, Büyükşehir’e aday yapılmayarak teşkilat temayülüne girmeyen ve halka sorulmayan Van Valisi Murat Zorluoğlu aday yapılınca ortalık karıştı. Seçime 4 ay daha var. Vali Zorluoğlu’nun işi zor. Çok çalışması ve kendini anlatması gerekiyor. İl Başkanı Haydar Revi’nin de işi zor. Zira 24 Haziran’da %67’den %56’ya inen AK Parti oylarından birinci derece sorumlu tutuldu. Şimdi yaşanacak muhtemel oy düşüşünden yine birinci derece sorumlu olacak. Dert yalnız bu kadar değil. Gözler şimdi Ortahisar’a çevrildi. Büyükşehir adayı, Ortahisar’da AK Parti’ye burun kıvıran kitleyi karşı tarafa yönlendirebilir. Yani Büyükşehir adayı en çok Ortahisar’a etki edebilir. Ahmet Metin Genç’in Ortahisar’dan da alınacağı iddiaları kol geziyor. Şayet böyle olursa AK Parti’nin Ortahisar’da işinin zor olduğunu açıkça söylemeliyiz. Elbette ki bu noktada muhalefetin ortak adayının da önemi olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim 5 yıl önce

Ahmet Metin Genç herhangi bir başarısı olmadığı halde çok iyi bir belediye başkanlığı yapmış başarıları dillerde gibi lanse ediliyor. Şahsi kanaatim kendisinin ofg den farksız olduğu yönündedir. Şehir merkezinde parti belediyelerine bir tepki varsa bu ofg kadar smg nin de sorumluluğudur. İçine düşülen gönderilmiş aday durumunun da ba müsebbibi il yönetimidir. İl yönetimi şehre faydalı olacağını düşündükleri aday adayını desteklemek yerine kendi başkanlarını aday gösterme çabası içine girdiler. İl başkanının yardımcıları boşalacak koltuk sevdası ile mevcut il başkanı şahsi ihtirası ile partiyi bu duruma sokmuştur.