AK PARTİ MHP'YE KAÇ İLÇEYİ VERDİ

AK PARTİ’DE YENİ İLÇE YÖNETİMLERİ ŞEKİLLENİYOR

Trabzon’da 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için istifa eden Akçaabat, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçe başkanlığına atanan isimler yeni yönetimlerini oluşturmak için ziyaretlerini sürdürüyor.Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Akçaabat İlçe Başkanlığına Ahmet (Hüseyin) Altıntepe, Vakfıkebir İlçe Başkanlığına Ahmet Uzun, Beşikdüzü İlçe Başkanlığına da Ahmet Gören genel merkez tarafından atanmıştı. Dün AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun’la konuştuk. Uzun, henüz yönetim listesini oluşturmadıklarını ancak önümüzdeki hafta sonuna kadar listeyi oluşturup genel merkezin onayına sunacaklarını söyledi. Uzun, “İlçemizde AK Parti çatısı altında ulaşabildiğimiz kim varsa onların görüşlerini alıyoruz. Değerlendiriyoruz. Epey mesafe aldık. Ancak zaman yetmiyor. En kısa sürede genel merkezin talimatları doğrultusunda yönetim kurulunu oluşturup kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. Vakfıkebir’de bugüne kadar ki en yüksek oyu almak için mücadele edeceğiz.” dedi.

****

AK PARTİ, MHP’YE TRABZON’DA KAÇ İLÇE VERİR?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Binali Yıldırım’ı açıklarken, ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. İstanbul’da halen CHP’de olan ve CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen Beşiktaş, Maltepe ve Silivri belediyelerini MHP’ye bırakan Erdoğan, Ankara’da da üç ilçeyi yine MHP’ye bıraktı. MHP’nin Ankara’da iki belediyesi vardı. Polatlı ve Etimesgut. Bunların yanında halen AK Parti’de olan Gölbaşı belediyesi de yine MHP’ye bırakıldı.

Şimdi gözler Cuma günü adayları tanıtılacak olan İzmir’de. Muhtemelen burada da MHP’ye yine üç ilçe bırakılacak. İzmir’de halen Aliağa ilçe belediye MHP’de. Bunların yanında iki ilçe daha MHP’ye bırakılacak.Hafta sonu ya da Salı günü ise Türkiye genelindeki diğer ilçe belediye başkanları açıklanacak. Tabloya bakılırsa Trabzon’daki Cumhur İttifakı taksimatı da farklı olmayacak. AK Parti büyükşehir olan Trabzon’da da büyük ihtimalle MHP’ye üç ilçe bırakacak.

****

İYİ PARTİ TRABZON’DA ADAYLARINI NEDEN AÇIKLAMIYOR?

Trabzon’da hemen herkes AK Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarını merak ediyor. Bu adayları bekleyen siyasi partiler de var. İYİ Parti’de Trabzon Büyükşehir ve Yomra dışında adaylar henüz belli değil. Bir yandan CHP ile ittifak çalışması yaparak Trabzon’da 11 ilçeyi alan İYİ Parti diğer yandan da AK Parti’nin adaylarına göre hamle yapacak. Bu ilçelerden biri Arsin diğeri ise Çarşıbaşı. Çarşıbaşı’nda Eski Belediye Başkanı Mehmet Turan’ı bir anda gündeme taşıyan İYİ Parti, CHP tarafından da desteklenecek. İYİ Parti, MHP’nin seçime girmeyeceği Arsin’de ise Ramis Sunguroğlu’nu düşünüyor.

****

YILMAZ EFENDİOĞLU’NUN CENAZESİ VE AK PARTİ TEŞKİLATLARI...

Hafta sonu Sürmene’de hayatını yitiren Yılmaz Efendioğlu’nun cenazesine Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç ile Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu katılmış. Elbette Sürmene Belediye Başkanı ve Sürmene teşkilatı da oradaydı. Yılmaz Efendioğlu, aile olarak AK Parti’yi destekleyen bir sülalenin önemli ferdiydi. Kurucular arasında da Yasin Efendioğlu vardı. AK Parti’nin yönetim kadrolarında bulunan bir ismin cenaze töreninde AK Parti İl Başkanı katılmalıydı. İlk anda bu katılmayışı zaafiyet olarak yorumladık. Ancak daha sonra Başkan Haydar Revi’nin cenazeye yetişemediğini, mezarlığa gittiğini öğrendik. Bu çerçevede bir not düşmek istiyoruz. Şayet partinin kurucuları ya da yöneticilerinin cenazeleri mevcut teşkilatlar tarafından önemsenmeyecek hale gelmişse o parti için çöküş başlamış demektir. Buradan bakınca AK Parti hala teşkilat ruhunu ayakta tutuyor ve yaşatıyor diyebiliriz. Bu ayrıntıları çok önemsiyoruz. Sadece hatırlatmak istedik.

****

SALİH AKYÜZ’ÜN YAKINMASI, AZMİ KUVVETLİ’NİN YAKLAŞIMI

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz yaptığı açıklamada İYİ Parti ile yürütülen ittifakı yorumladı. İttifakta partilerin birbirlerinin adaylarına müdahalesinin olmaması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda bakılınca Akyüz, İYİ Parti’nin Ortahisar adayına müdahale ettiğini düşünüyor. Bu konuyu İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli beyle daha önce konuştuk. Kuvvetli, “En başında isim önerdik. Belki genel merkez nezdinde de gündeme geldi.. Ancak bu konuda kesinlikle ısrarcı değiliz. Ve bize göre de bu sorun bir an önce bitmeli. Çünkü yaşanan çekişmeler her iki partide de zaafiyet yaratıyor.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
MHPAk Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.