Ayasofya ilk namaz ne zaman kılınacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 

Ayasofya ile ilgili karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'yı ibadete açan kararnameyi imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'da ilk namazın kılınacağı tarihi açıkladı. Ayasofya'da ne zaman namaz kılınacağı ise merak ediliyor. Danıştay, Ayasofya ile ilgili kararını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından kararı paylaştı. Ayasofya kararı sonrası TBMM Başkanı Mustafa Şentop açıklamalar yaptı. Şentop, “Ne zaman namaz kılmaya gideceksiniz?” sorusuna cevap verdi. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

AYASOFYA'DA İLK NAMAZ NE ZAMAN KILINACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği konuşmada Ayasofya'da ilk namazın 24 Temmuz 2020'de kılınacağını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı'nı "hayırlı olsun" notuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Kararı'nda şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul İli, Fatih İlçesinde bulunan Ayasofya Camiinin müzeye çevrilmesi hakkındaki 24/11/1934 tarihli ve 2/1589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, Danıştay Onuncu Dairesinin 2/7/2020 tarihli ve E:2016/1615, K:2020/2595 sayılı Kararı ile iptal edildiğinden, Ayasofya Camiinin yönetiminin 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 35'inci maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilere ibadete açılmasına karar verilmiştir."

Ayasofya ilk namaz ne zaman kılınacak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Ayasofya ne zaman açılacak

Anahtar Kelimeler:
CumhurbaşkanıDanıştay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.