Plansızlığa son vereceğiz

İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, Trabzon’un Yomra’ya doğru büyüdüğüne dikkat çekerken, plansız yapılaşma nedeniyle ciddi sorunlar yaşandığını hatırlattı. Bıyık, “İlk işimiz Yomra’yı planlamak olacak. Kaşüstü’nün, Yomra’nın daha fazla katledilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.  

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, Yomra’nın Kaşüstü Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kaşüstü Mahallesi sakinleri ile olan görüşmelerinde, Yomra’da açık ara önde olduklarını belirten Örs, “Yomralılar değişim istiyor. 31 Mart’ta Yomra halkı belediye yönetimini değiştirecek. Mustafa Bıyık kardeşimizde 5 yıl boyunca yapacağı icraatlarla Yomra’yı değiştirecek. Kaşüstü sokaklarıyla, caddeleriyle, yeşil alanlarıyla, parklarıyla, sosyal alanlarıyla herkesin yaşamak isteyeceği bir mahalle olacak” dedi. 

İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık ise değerlendirmelerinde Yomra’da yaşanan sorunların ana nedeninin plansızlık olduğunu dile getirdi. Trabzon’un zaruri olarak Yomra’ya doğru büyüdüğünü belirten Bıyık, “Çukurçayır doldu, Söğütlü doldu, Pelitli ve Yalıncak doldu, şimdi Kaşüstü dolmak üzere, Yomra dolmak üzere… Ama bu yaşanan büyümek değil. Ciddi bir planlama yapılmadan mimari katliam yaşanıyor. Kaşüstü’nde yüzlerce apartman yapıldı ama yeşil alan bırakılmadı. Bu apartmanlarda yaşayan çocuklar nerede oynayacak? Bu insanlar nerede nefes alacak? Altyapısı olmayan, halka nefes alacak yer bırakmayan bu yapılaşmaya sürecine çekidüzen verilmesi şarttır. Bu süreç bu şekilde devam ederse belki 10 yıl sonra Kaşüstü’de de kentsel dönüşüm yapmak zarureti ortaya çıkacak. Bu ülkenin kaynaklarının bu şekilde heba edilmesi yazıktır, günahtır. Bizim ilk işimiz Yomra’yı tümüyle planlamak olacak. Yapılaşma elbette olacak ama belli bir plan ve program dahilinde olacak. Bir yanda apartman daireleri yapılırken diğer yanda da halkımızın sosyal ihtiyaçları sırasıyla mahallelerimize kazandırılacak. Yomra’nın daha fazla katledilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

31 MART’TA YOMRA’MIZIN GELECEĞİNİ SEÇECEĞİZ
31 Mart’ta yapılacak seçimin partiler arası bir seçim olmadığını belirten Bıyık, “31 Mart’ta Yomra’mızın geleceğini seçeceğiz. Bizler siyasi bir amaçla yola çıkmadık. Yomra’nın modern bir hale gelmesini isteyen Yomralıların talebi ile yola çıktık. Bir tarafta Yomra’daki mevcut düzen var. Diğer tarafta Yomra’nın cazibe merkezi haline gelmesini isteyen Yomralılar var” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.