SİYASET KAZANI KAYNIYOR

SALİH AKYÜZ’ÜN TOPLANTISINDAN BUGÜNLÜK KISA NOTLAR

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz’ün proje toplantısına katıldık. Önceki gün mesaj atan ve tüm basına davetiye çıkaran Akyüz’ün programını 2 saat süreyle takip ettik. Trabzon’u yaşamak böyle bir şey... Akyüz yalnız Trabzon’da yaşamıyor. Aynı zamanda Trabzon’u yaşıyor. Sorunlarını içleştirmiş ve projeler üretiyor. Çok iyi bir hatip değil. Salonu coşturmadı. Belki öyle olmasını istedi. Ama söylemlerini sonuna kadar dinletti. Çünkü orijinal şeyler söyledi. Alkışlandığı bir nokta vardı. Kendisini ve aile yapısını tanıtırken çocuklarıyla Anıtkabir’deki fotoğraf ekrana geldi. Fotoğrafı göstererek “Çocuklarıma önce Anıtkabir’in yolunu öğrettim” sözleri salondan alkış aldı. Akyüz’ün projelerine, eleştirilerine geniş çaplı olarak salı günkü başyazıda yer vereceğiz.

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ KİM DENETLEYECEK?

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2018 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap ve kayıt işlemlerini denetleyecek olan Meclis Üyeleri seçildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki gün yapılan toplantısında AK Parti Grubu tarafından Denetim Komisyonuna Nusret Onur (Ortahisar), Ali Aydın (Sürmene), Zeki Sarıalioğlu (Arsin), Melike Turhan (Akçaabat) ve Adnan Düzenli (Dernekpazarı) önerildi.Yapılan oylamada sunulan liste kabul edildi. En yüksek oyu 47 oyla Nusret Onur aldı. Grup önerisinde yer alan isimler dışında Muhammet Sait Gürsoy, Mustafa bayındır, Halim Kaya, Ali Bayram Tanrıverdi, Ufuk Hoş ve Salih Yavuz gibi isimlere de 1’er oy çıktı.

***

CHP VE İYİ PARTİ İL BAŞKANLARINDAN ORTAK MESAJ

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Akyüz’ün dün Zorlu Grand Hotel’de gerçekleşen tanıtım toplantısında ortak mesajlar verdi. Başkan Uzun “ Takım ruhuyla yola çıktığı için Sayın Akyüz’e teşekkür ederiz. Büyükşehir’de Sayın Atakan Aksoy ile Orthisar’da Sayın Salih Akyüz ile yolumuza devam edeceğiz.” derken; Kuvvetli ise Millet İttifakı’nın 31 Mart günü güç birliği yapacağını söyledi. Başkan Kuvvetli “Bu güç birliği kapsamında Orthisar’da Akyüz’ü, Büyükşehir’de Aksoy’u destekleyeceğiz.” dedi.

***

CHP VE İYİ PARTİ GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

CHP Trabzon ve İYİ Parti Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Akyüz’ün aday tanıtım toplantısında gövde gösterisi yaptı. Akyüz’ün tanıtım toplantısına İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan ve çok sayıda İYİ Partili katıldı. Milletvekili Kaya “Trabzon'a ortak aklın damgasını vuracağız. İYİ Parti ve CHP bizler halkın partileriyiz. Trabzon iki adayımızla emin ellerde olacak. Bu gücümüzü sonuna kadar kullanalım.” dedi.

***

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ, AK PARTİ VE MHP’YE NASIL MESAJ VERDİ?

CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı Çarşıbaşı Belediye Başkanı Adayı Mehmet Turan için görkemli bir aday tanıtım töreni düzenledi. Tören için Mehmet Turan’ın belediye başkanlığı zamanında yapılan ancak şimdilerde ise dökülen sahildeki Çarşıbaşı Belediye düğün Salonu seçildi. Salon doluydu.Törenin ilk konuşmasını yapan İYİ Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Habip Yılmaz ilçede ‘bağımsız aday olacakları’ şeklinde ismi geçen AK Parti ve MHP’li isimlere sıcak mesajlar verdi.Yılmaz, “Coşkun Yılmaz başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisini kardeşim olarak görüyorum. Zekeriya Karaçengel arkadaşımızın fikirlerinden yararlanacağız. Kamuran Çalış arkadaşımızın Çarşıbaşı için elini taşın altına koyacağına eminim. Halil Kul her zaman ve her yerde Çarşıbaşı için bir değerdir. Kalbimde yeri sonsuzdur.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.