Trabzon Milletvekili, Metin Lokumcu davasında gözlemci oldu!

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Metin Lokumcu Davası’nın karar duruşmasına gözlemci olarak katılacak.

Suiçmez, yaptığı açıklamada, “Hopa'da HES'lere karşı mücadele ederken hayatını kaybeden Metin Lokumcu'ya ve davasına sahip çıkmak için tüm yaşam savunucularını 11 Haziran saat 10.00'da Trabzon Adliyesi'nde olmaya çağırıyoruz. Adaletin sağlanacağı ve kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir karar çıkmasını temenni ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

31 Mayıs 2011'de Artvin'in Hopa ilçesinde düzenlenen AK Parti mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda, parti konvoyundaki araçlar taşlanmış, güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açmıştı. Olaylar sırasında dönemin Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup bir polis memuru yaralanmış ve rahatsızlanan emekli öğretmen Metin Lokumcu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Trabzon ve İstanbul Adli Tıp Kurumlarınca hazırlanan raporlarda, Lokumcu'nun vücudunda toksik maddeler bulunmadığı, ölümün mevcut kalp damar hastalığının aktifleşmesi sonucu meydana geldiği belirtilmişti. Lokumcu'nun ölümüne neden oldukları gerekçesiyle olay günü görevli 13 polis hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Hopa Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti.Güvenlik gerekçesiyle Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan dava, bu mahkemenin "görevsizlik kararı" vermesi üzerine Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredilmişti.Savcının mülata hazırladığı ve mahkeme heyetinin karar vermesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.