Çarşıbaşı Belediyespor Kulübü basın açıklaması yaparak Trabzon İl Hakem Kurulu’nu istifaya çağırdı.
Kulüpten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türk futbolunda hakemlik müessesesi artık tartışılan değil, güvenilirliğini ciddi şekilde yitirmiş bir yapı haline gelmiştir. FIFA tarafından Dünya Kupası için belirlenen hakemler arasında ülkemizden tek bir ismin dahi yer almaması, bu durumun uluslararası alandaki açık bir göstergesidir.
Bizler bu tablonun mağduru değil, doğrudan muhatabıyız.
FUTBOL OYNADIĞI TAKIMIN MAÇINA ATANDI
Deplasmanda Yomra Kaşüstüspor karşısında oynadığımız ve 2-1 kaybettiğimiz müsabakada, hakem Alpaslan Şen’in kararları maçın sonucuna doğrudan etki etmiştir. Daha da vahimi; söz konusu hakemin geçmişte Yomra’da futbol oynamış olması, yaşananların tarafsızlık açısından ciddi soru işaretleri doğurmasına neden olmuştur.
Kendi sahamızda Pelitlispor ile oynadığımız şampiyonluk maçında ise hakem Murat Kasap tarafından nizami golümüz iptal edilmiş, açık penaltımız verilmemiştir. Bu kararlar artık “hata” sınırını aşmış, futbolun adalet duygusunu zedelemiştir.
Tüm bunların ardından oynanan Süper Final’de sahne yine aynı isme bırakılmıştır. Hakem Alpaslan Şen, 1-0 öndeyken bariz golümüzün alakasız bir ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi başta olmak üzere, verdiği haksız kırmızı kart ve maç boyunca sergilediği kabul edilemez yönetim anlayışıyla bir kez daha sonucu belirleyen taraf olmuştur.
TARAFSIZLIĞI TARTIŞMA KONUSUDUR
Buradan açıkça ilan ediyoruz:
Geçmişi itibarıyla tarafsızlığı tartışma konusu olan bir hakemin kulübümüz maçlarına atanması kabul edilemezdir.
Aynı hataların tekrar etmesi tesadüf değil, yapısal bir sorunun göstergesidir.
Trabzon İl Hakem Kurulu mevcut haliyle güven vermemekte, futbolun adalet duygusunu zedelemektedir.
Türk hakemliği bugün; uluslararası arenada yok sayılan, yerelde ise güvenilirliğini kaybetmiş bir noktadadır.
BU DÜZEN SÜRDÜRÜLEMEZ!
Trabzon İl Hakem Kurulu’nu derhal istifaya çağırıyoruz.
Adalet istiyoruz, emeğimizin karşılığını istiyoruz!
Çarşıbaşı Belediyespor olarak, alın terimizin yok sayılmasına karşı susmayacağız. Bu mücadele sadece bir kulübün değil, adalet isteyen herkesin mücadelesidir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
SKANDAL KARARA İSYAN! Çarşıbaşı’ndan istifa çağrısı geldi
Yorumlar




