16 bin göçmen var

Düzensiz göçmen grubunda 10 bin 500 mülteci var

Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü”nü kutladı.  Trabzon’daki göçmen istatistikleri ile ilgili rakamları paylaşan Müdür Latifoğlu, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Latifoğlu, “Göçmenler düzenli ve düzensiz göçmenler diye ikiye ayırıyoruz. Düzenli ve düzensiz göçmenler olmak üzere Trabzon’da 16 bin göçmen var. 5 bin 500 kişi düzenli göç grubunda 10 bin 500 kişi de düzensiz göç grubunda. Yani Trabzon’da 10 bin 500 mülteci var.” açıklamalarında bulundu.

KÜLTÜRLERİN BULUŞMA NOKTASI TRABZON

 “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü”nü kutlayan Müdür Latifoğlu, 81 ilde eş zamanlı olarak “Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye” sloganıyla yola çıkıldığını belirterek, Trabzon’da yürütülen programlar hakkında bildi verdi. Trabzon’da göçmenlere yönelik satranç turnuvası, resim sergisi, el sanatları, spor müsabakaları gibi birçok etkinliğin düzenlendiğini belirten Latifoğlu, “Örnek bir işbirliği ile toplumumuzun karşılıklı uyumu amaçlanmıştır. Bir kez daha kültürlerin buluşma noktası Trabzon diyor ve Uluslararası Göçmenler Gününü Kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

14 KURUM İŞ BİRLİĞİ YAPTI

Müdür Latifoğlu, iş birliği yapan; Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve ASO, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, KTÜ, Avrasya Üniversitesi, İl Müftülüğü, Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Ortaokulu, İŞKUR, İl Kültür Turizm ve AÇSHM kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.

TRABZON’DA 10 BİN 500 MÜLTECİ VAR

Göçmenlerin düzenli ve düzensiz göçmenler diye ikiye ayrıldığını belirten Müdür Latifoğlu, Trabzon’daki göçmen istatistikleri ile ilgili de gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Latifoğlu, “Ülkemizin kabul ettiği, teşvik ettiği öğrenciler, yatırımcılar, iş adamları bunlar düzenli göç grubunda. Düzenli ve düzensiz göçmenler olmak üzere Trabzon’da 16 bin göçmen var. 5 bin 500 kişi düzenli göç grubunda 10 bin 500 kişi de düzensiz göç grubunda. Yani Trabzon’da 10 bin 500 mülteci var.” açıklamalarında bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.