446 yapı dere yatağında

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışmalarını tamamladı.Giresun’un Dereli ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından gözler bir kez daha dere yatağındaki yapılaşmaya çevrildi. Dere yatağında yapılaşmaya son verilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıklar tarafından çağrılar yapılırken, Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından başlatılan dere yataklarındaki binaların tespiti çalışmalarının sona erdiği öğrenildi. Dere yataklarında kimi 2 katlı kimisi 3 katlı 446 yapının tespiti sağlandı. Yapılan tespitlerin ardından rapor hazırlayan İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına rapor sundu. Dere yataklarındaki yapıların yıkımı için henüz yapı sahiplerine tebligat gönderilmezken, Bakanlıktan gelecek talimatla birlikte yol haritasının çizileceği öğrenildi.

“VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLMEMELİ”

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, “Dere yataklarındaki yapılaşmaların ortadan kaldırılması gerek. Bunu yaparken de vatandaş mağdur edilmemeli. 4-5 meslek disiplini bir araya gelerek yıkılması gereken binaların taşınacağı alanlarla ilgili çalışma gerçekleştirmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
KaradenizDereJeolojiÇavra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105