5 kişi hayatını kaybetti

Trabzon’da son 2 ayda 9 ayrı beton mikseri kazası meydana geldi. Şehir içinde ve kırsalda inşaatlara hazır beton taşıyan beton mikserleriadeta ölüm saçıyor, ancak denetim mercilerinden 'çıt' çıkmıyor. Ortahisar, Of, Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde meydana gelen bu kazalarda 5 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı. Vatandaşlar beton mikserlerine yönelik yeterli derecede denetim olmadığını belirttiler.
Kazaların en dikkat çekici olanlardan biri de Trabzon’un Ortahisar ilçesi Hacımehmet mevkisinde yaşanmıştı. Beton nakli yapan mikser sürücüsü İrfan Kalmuk (36) pompanın yüksek gerilim hattına değmesi sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Yaşanan diğer kazalarda ise ya aşırı hız ya da aşırı yük kazalara sebebiyet verdi. Aşırı yüklü beton mikserlerinin yola döktükleri beton nedeniyle yola verdikleri zarar ise belediyeleri isyan ettiriyor.
İŞTE O KAZALAR
5 Mayıs’ta Ortahisar ilçesi Yeşilova Mahallesinde beton mikseri devrildi. Kazada 1 kişi yaralandı.
12 Mayıs’ta Arsin ilçesi Atayurt Mahallesinde beton mikseri şarampole devrildi. Kazada 1 kişi ölürken 1 kişi de yaralandı.
22 Mayıs’ta Ortahisar ilçesi Hacımehmet Mevkisinde beton mikseriyle çalışan sürücü, pompanın elektrik hattına değmesi sonucu yüksek gerilime çarpılarak hayatını kaybetti. 
18 Haziran’da Sürmene ilçesi Oylum Mahallesinde beton mikseri uçuruma yuvarlandı. Kazada kişi öldü 1 kişi de yaralandı.
22 Haziran’da Of ilçesi Ağaçseven Mahallesinde kontrolden çıkan beton mikseri 300 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada yaralanan sürücü ölümden döndü.
Of ilçesinde freni patlayan beton mikserinin altında kalan sürücü hayatını kaybetti.
23 Haziran’da ise Arsin'in Yolaç Mahallesinde Hidro Elektrik Santrali inşaatında kullanılan beton pompası şiddetli yağışların neden olduğu selde dereye yuvarlandı.
28 Haziran’da Of- Hayrat kara yolunda beton mikserinin karıştığı kazada 5 araç hasar gördü. Kazada 1 kişi öldü 6 kişi de yaralandı.
29 Haziran’da Akçaabat ilçesi Kayalar Mahallesinde kontrolden çıkan beton mikseri yamaçtan yuvarlandı. Kazada 1 kişi yaralandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.