80 yeni taksi hizmete girecek

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, yapılan işlemin dönüşüm kararıyla birlikte alındığını söyledi. Usta, “40 minibüsü iptal edip 80 taksi hakkı verdik. Şimdi bu arkadaşlara durak ihtas ediyoruz. Hepsi bundan ibaret.” dedi.

Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, yapılan işlemin dönüşüm kararıyla birlikte alındığını söyledi. Usta, “40 minibüsü iptal edip 80 taksi hakkı verdik. Şimdi bu arkadaşlara durak ihdas ediyoruz. Hepsi bundan ibaret.” dedi. Süreci konuşan Ömer Hakan Usta, “Bunun için üyeleri bilgilendirdik, müracaatlar geldi. Boztepe durağından herhangi bir müracaat olmadı. Daha sonra bu işleri yaptık, UKOME kararından hareketle resmi olarak durak kurma aşamasına geldik. Boztepe durağından arkadaşlar geldi “Bu durağı kuramazsınız. Durağı biz kuracağız” dediler. Biz de bu kentin şoförler odasının olduğunu, büyükşehir belediyesinin olduğunu ve müracaat edip etmediklerini sorduk. Onlar da ‘hayır müracaat etmedik’ cevabını verdi. İtiraz edeceklerdi ancak kaba kuvvete başvurdular. O durağa koyduğumuz 8 taksicinin birkaç tanesini darp ettiler.” dedi.  Dışarıdan durak satılmadığına da açıklık getiren Başkan Usta, “Kesinlikle öyle bir durum yok. Bu taksicilerin hepsi eski dolmuşçular. D plakadan T plakaya döndüler. Eskiden 2 minibüsün bir sahibi vardı şimdi 2 taksi var. Diğer durakları kurmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Pelitli’ye de kuracağız. İhtiyaç olan bölgelere bu 80 taksi dağıtılacak.

Boztepe durağının önüne otobüs durağının konulmasının yaşanan olaylarla ilgisinin olup olmadığıyla da ilgili konuşan Usta, “Bu olayla alakalıdır. Durağı kurduktan sonra durak başkanı Hüseyin Turgut Aydın, duraktan araçlarını alıp yapılan durağın önüne çekerek eylem yapmak istiyor. Duraktan araçlarını çekince vatandaş mağdur oldu. Vatandaş mağdur olunca da Başkan Zorluoğlu otobüs koydu. Her şey bundan ibaret.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
UstaBoztepeTaksiSoför
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.