ABD'nin PKK'ya tıbbi yardım yapmasına AK Parti'den ilk tepki

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD'nin terör örgütü YPG'ye koronavirüse karşı tıbbi malzeme yardımı yapmasına tepki göstererek, "Teyit yok ama herkes tiynetindekini ortaya koyar" dedi.Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'den malzeme yardımı alan ve buna en üst düzeyde teşekkür eden ABD'nin, Suriye'deki PKK'lı teröristlere tırlarla sağlık malzemesi göndermesi tepkiyle karşılandı.

PKK'ya tırlarla gönderip yayınladılar

ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü resmi Twitter hesabından, terör örgütü PKK/YPG'ye sağlık malzemeleri verildiğini duyurmuştu. İşte bu gelişme Türkiye kamuoyunu ayağa kaldırdı. Türkiye'den alıp teröriste sağlık malzemesi veren ABD'nin çirkin tavrı AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a soruldu.

"Böyle bir şey varsa fevkalade rahatsız olduğumuzu ifade ediyoruz"

CNN Türk'te Hakan Çelik'in canlı yayınlanan programına konuk olan Kurtulmuş, tartışılan konuya ilişkin şunları söyledi:

"Teyit yok ama herkes tiynetindekini ortaya koyar. İnsanlar azla tiynetlerini değiştiremezler. Biz üzerimize düşeni yaptık. ABD hükümeti de aynı şekilde kendi tiynetlerini gösterdi. Böyle bir şey varsa fevkalade rahatsız olduğumuzu ifade ediyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiPkkNuman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105