ALİ ÖZTÜRK

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, önceki gün seçim başarısını kutlayan bir başarı mesajı yayınladı. Haydar Bey’e göre AK Parti Milletvekili adayları gece gündüz demeden çalıştı ve çok büyük bir başarıya imza attı!.. Nedir o başarı bakalım...

AK Parti’nin oyunu %68’den %55’e düşürmek... 320 bin oyu 280 bine indirmek. Üstelik kullanılan oy sayısı 510 bine çıkmışken. Yani toplamda 70 bin oy geri düşmek. Bu oran 7 Haziran oranı. 7 Haziran’da %55 oy alınmıştı.

Peki bu kadar mı? Elbette değil... 5 milletvekilini 4’e indirmek. Bitmedi... Dördüncü milletvekilini 1570 oyla son anda alabilmek. Bölgede milletvekili sayısı düşen tek il Trabzon... Üstelik ikinci kayıp direkten dönerek. Revi’nin başarı diye kutladığı tablo bu. Ama Sayın Revi başarıyı bu boyutta ele almıyor. Başarısızlığı gizlemek için Cumhurbaşkanının aldığı %53’lük oy oranının arkasına saklanıyor.

***

AK Parti teşkilatı seçim süresi boyunca hiçbir STK ile buluşmadı. Hiçbir gönüllü kuruluşun kapısını çalmadı. Yüzlerce spor kuruluşunu toplayıp selamlamadı. İYİ Parti adayı Hüseyin Örs yüzlerce spor kuruluşuna iftar yemeği verip el sıkarken, AK Parti umursamadı. Mega projeleri Sayın Cumhurbaşkanı zaten taahhüt etti. Revi’nin veya vekillerin taahhüdüne ihtiyaç yok. Lakin kentin sıradan sorunları için bile STK’lar dinlenmedi. Yani sorunlar hiç görüşülmedi. Şimdi kalkmış ‘Taahhüt ediyoruz. Arkasındayız’ gibi laflar ediyor. Hangi sorunların arkasındasınız? Mega sorunların ise, onların kefili zaten Sayın Cumhurbaşkanımız. Sıradan sorunlarımız ise lütfen 3 tanesini sayınız. Hangi STK’larla görüşüp hangi sorunları ele aldınız?

***

Başarısızlığı gösteren somut verilere gelelim... Belki de Sayın Revi, somut verileri inceleme gereği hiç duymadı. Biz hatırlatalım. Somut verileri hatırlatalım ki haksızlık yapmış olmayalım.

Akçaabat ve Vakfıkebir’den milletvekili adayları vardı. Akçaabat’ta %12 oy kaybedildi. Vakfıkebir’deki kayıp ise %11... Araklı’da seçilebilecek noktada aday vardı. %14 rey kaybedildi. Bir tek Tonya’da %3 kayıp yaşandı. Seçilebilecek adayların dördü batı bölgesindeydi. Ama Tonya hariç hepsinde ciddi oy kaybedildi. Aday gösterilmeyen doğu ilçeleri de %14 oranındaki kayıpla tepki gösterdi. Ve Yomra... Yomra’da %17 oranında rey kaybedildiğini Sayın Revi acaba fark etti mi?  Sahi hangi başarıyı kutluyorsunuz Sayın Revi? O ilçelerdeki STK’ları veya gönüllü kuruluşları bir kez olsun dinlediniz mi? Bırakınız çözüm üretmeyi...

O insanlara yanlarında olduğunuzu hissettirdiniz mi?

***

günebakış çalıştay yapıp milletvekilleriyle STK’ları buluşturduğu için kızmışsınız. İlçelerin ve merkezin sorunlarını size sormadan ve izin almadan gündeme getirdiğimiz için öfkelenmişsiniz. İzin almalıyız değil mi Sayın Revi!.. Bu kentte sizin bilginiz ve izniniz dışında kente dair fikir üretmemeliyiz öyle mi? Yanlışlarınızı, eksikliklerinizi, hatalarınızı yazmamalıyız. Yazınca hemen AK Parti düşmanı oluyoruz!.. Siz ise AK Parti oylarını koruyamayarak başarılı oluyorsunuz.

Başarınız mübarek olsun!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.