ALİ ÖZTÜRK MUSTAFA BIYIK'I YAZDI

Bugün Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı yazacağız. Bazı okurlarımız, bir ilçe belediyesini ve özellikle seçilmesine destek verdiğimiz Yomra Belediye Başkanı etrafında analiz yapmamızı farklı yorumlayabilir. Yomra örneğinden bir yerlere geleceğiz.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık seçimden önce de, seçim sonrası da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Seçimden önce yanına pek uğramayan medya kuruluşları kendisini ziyaret ederek hem çalışmalarını hem yol haritasını kamuoyuna duyuruyor. Zira kamuoyu, Yomra’nın bu yeni başkanını ayrıntılı olarak tanımak istiyor. Bıyık, Yomra’nın içinde bulunduğu durumu, “Pansuman yapıyoruz. Tedaviye başlayacak zamanımız henüz olmadı. Çöplüğe dönüşen bir alanımız var. Orayı tekrar yeşil alana döndürmek istiyoruz. Yapacak çok işimiz var. Yağmur yağdığında mahalle aralarında çamurdan yürünmüyor. Yomra’nın sorunları çok birikmiş. Önce sorunların tespitini yapıyoruz” biçiminde ifade ediyor. AK Parti iktidarındaki bir belediyeyi anlatıyor.

Yomra’nın huzuru ile ilgili bir soruya ise bakın nasıl cevap veriyor: “ İnsanlar Yomra’ya yatırım yapmaya çekiniyorlar. ‘Yomra’ya gidersek nelerle karşılaşacağız?’ endişesi yaşıyorlar. Ben de diyorum ki hukuk kurallarından sapmamak kaydıyla, elimden geldiğince yardımcı olacağım. Hiçbir işlerine müdahil olmam. Ayrıca Yomra’da yatırım yapıp istihdam yaratacak, inşaat yapacak, turizm yapacak insanlara her tür kolaylığı göstereceğim. Yatırımcılar Yomra’ya gelmekten artık çekinmesinler” AK Parti iktidarındaki bir belediyeyi anlatıyor.

Şu ifadeler Başkan Bıyık’ın sözlerinden… “Yomra artık özgür, şeffaf, adalet ve hukuk kuralları içerisinde yönetilen bir ilçe olmuştur”… “Oy versin vermesin Yomra’da hiçbir Allah’ın kuluna siyasi bakmam. 40 bin nüfus ve 28 bin seçmen hepsi bizimdir. Herkes sosyal yaşamından ve ticaretinden emin olmalı. Ben bu ilçenin şehreminiyim. Kavga etmeyeceğiz. Mazeret üretmeyeceğiz. Adaletli ve şeffaf, yaşanabilir bir Yomra ortaya çıkaracağız” Belediyeyi AK Parti’den alan bir belediye başkanı anlatıyor.

***

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İYİ Parti’den seçilmiş bir başkan… AK Parti kurucularının önemli bir bölümü ve MHP dahil tüm Yomra’nın desteğini alarak seçildi. Belediye daha önce AK Parti’deydi. Kasasında sıfır lira, arka sokakları çamurdan geçilmeyen, helal ve harama riayet eden kaç AK Parti belediyesi tanıyorsunuz? AK Parti belediyeleri bir gün böyle mi anlatılmalıydı? Gelinen noktayı görebiliyor musunuz? Bıyık örneği, belediyeciliğin iktidara getirdiği AK Parti’nin ahvalini anlatan en yakın örnektir.

***

Bitmedi… Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık diyor ki… “Mal varlığımı açıkladım. Bir arabam var. Kirada oturuyorum. Demirciler Köyü’nde bir evimiz var. Yomralılar bunu not alsınlar. Beş yıl sonra bir fark görürlerse anlasınlar ki yolsuzluk yapmışım. Benim dünya malında gözüm yok. Ramazan sonrasında da evimi Yomra’ya taşıyorum”

***

AK Partili belediyelerin 15 yıl önce yayınladıkları manifestoları şimdi CHP’li ve İYİ Partili Belediyeler yayınlıyor. Duysun bütün Trabzon… Duysun Bütün Türkiye‘Şayet zenginleşirsem bilin ki yolsuzluk yaptım’ diyen bir ahlak anlayışıdır kazanan… Bugün Trabzon’da kaç belediye başkanı benzer manifestoyu yayınlayabilir? Bırakalım manifestoyu… Kaç belediye başkanı göreve başladığı tarihteki mal varlığı ile şimdikini mukayeseli olarak açıklayabilir?

***

Seni yürekten tebrik ediyoruz Mustafa Başkan… Biz biliyoruz ki siyaset bir ahlak ve fazilet işidir. Siyaset, bir davaya inanma işidir. Her insanda olması gereken özellikler artık ‘aranan özellikler’ oldu. Seni izleyeceğiz. Senin çalışmalarını gözlemleyeceğiz. Ve 5 yıl sonra bulunduğun noktayı yine kaydedeceğiz. Çünkü siyasetin Mustafa Bıyık’lara ihtiyacı var. Lafta değil, hakikatte ihtiyacı var.

Sizi başkanlığa taşıyan Yomra halkını bir kez daha tebrik ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105