Ankara’ya sembolik yürüyüş başlattı

Trabzon Baro Başkanı Av. Suiçmez, 3 gün boyunca Ankara’ya sembolik yürüyüş başlattı

Trabzon Barosu, baroların yapısını değiştirmeye yönelik avukatlık yasasında yapılacak olan değişikliğe karşın dün Atatürk Alanı'nda toplanarak Ankara’ya yürüyüş başlattı.

ANKARA’DA SESİMİZ GÜR ÇIKACAK

Dün başlayan sembolik yürüme eylemine Pazar gününe kadar devam edeceğini dile getiren Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, “81 ilin baro başkanları ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) olarak 19 Mayıs 2020 tarihinde bize sorulmadan hazırlanan baroların avukatların sesinin kesilmesine ve bölünmesine yol açacak yasal değişikliğini kabul etmeyeceğimizi, önerin geri çekilmesini talep etmiştik.Baroların sesi kesilirse halkın nefesi kesilir. Devletin temeli adalet, adaletin temeli bağımsız yargıdır. Bağımsız yargının temeli ise korkmadan hakkı savunan avukatlar ve barolardır. Yapacağımız bu etkinlik baro başkanlarının yürüyüşü şeklinde gerçekleşecek. Bugün itibarıyla Ankara’ya yürüyüşe başlayacağım. Bugün Trabzon içerisinde 20 km yürümeyi hedefliyorum. Cumartesi ve Pazar günü de yürümeye devam edeceğiz. Ardından araçla Ankara’ya araçla yetişeceğiz. Bu yürüyüş sembolik bir yürüyüştür. Ankara’da birleştiğimiz zaman bu taleplerimizi özellikle Anıtkabir ve devamındaki eylemlerle birleştirdiğimiz zaman sesimizin ne kadar gür olduğunu göreceğiz.” diye konuştu.

AVUKATLIK YASASI BU SENE OLMAZ

Baroların bölünmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Suiçmez, “Biz hiçbir şeyin tartışılmaz olduğunu veya değişemez olduğunu söylemiyoruz. Biz bu haliyle yasa tasarısının getirilme şekline usulüne ve içeriğine ‘hayır’ diyoruz. Nasıl Trabzonspor için ‘bu sene o sene’ diyorsak avukatlık yasası için de ‘bu sene o sene değil’ diyoruz. Hükümeti ve yasa yapıcıları aklı selim olmaya, kardeşliğe, dostluğa barışa ve insan hak ve özgürlerini, kadın haklarını, cinsel istismara uğrayan çocukları, vatandaşı, emekçiyi, ağacı, hayvanı savunan avukatları, baroları bölmek, işlevsiz hale getirmek yerine yasa tasarısını geri çekmeye çağıyoruz.” şeklinde açıklamalara yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
AvukatBaroMeydan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.