ARAÇ KİRALIK MI HEDİYE Mİ?

Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geçtiğimiz aylarda yaptığı basın toplantısında birçok ilçe belediye başkanının lüks marka araç binmesine rağmen kendisinin düşük bir model araç bindiğini ifade etmişti. Bindiği aracın fiyatının yaklaşık 250 bin Tl civarında olduğu Zorluoğlu, tercihini yaklaşık 500 bin TL değerinde yeni bir araca binmekte buldu. Gazeteci Ali Öztürk bunu köyesini taşıdı. Öztürk, köşesinde, " Başkanımız son model ‘Audi6’ araç kiralamış. Mercedes’i olmasına rağmen Skoda’ya bindiğini söyleyen başkanımız sonunda ‘Audi 6’ kiralamış. Kiralasın ve binsin… Olsun… Ama daha 1 ay kadar önce belediye meclisinde; ‘Ben bu şehirde 1,5 senedir (11 aylıkken) belki de Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir Büyükşehir Belediye Başkanının binmediği ‘Skoda Superb’ araca biniyorum’  diye övünmüştü!.. Demek daha fazla dayanamadı!" şeklinde Zorluoğlu'nun yaptığını anlatıyor. Tabi Ali Öztürk köşesinde AK Parti'ni hangi durumdun nerelere geldiğine de yer veriyor. Yaşanan süreçte çıkelin sıkıntılara rağmen llüks hayatın tercih edilmesini eliştiriyor. 

Ali Öztürk'ün bu yazası karşısında 61saat. com adlı internet sitesi savunmaya geçti. Politik güğüm köşesinde isim vermeden başkanın sergilediği tavır şöyle savunuldu: "Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu geçtiğimiz aylarda yaptığı basın toplantısında birçok ilçe belediye başkanının Audi marka araç binmesine rağmen kendisinin 1 yıldır düşük model kiralık bir araca bindiğini bundan da rahatsız olmadığını dile getirmişti. Fakat bazı kesimler ‘Trabzon bölgenin ağabeyi en önemli şehri başkanı da en iyisine binmeli’ diye eleştiri getirmişti.  Sonrasında yapılan küçük araç ihalesinde ‘Hem bizden önceki dönemde hemde şimdi yaptığımız ihalede en düşük fiyatlara en uygun kiralamaları yaptık’ demişti.  Yeni kiralamada da başkana bir önceki model bindiği aracın aynı markasının son modeli kiralanmıştı, fakat kiralama yaptığı şirket başkana güzel bir jest yaparak ‘Trabzon’a ve başkanına en iyisi yakışır’ deyip başkanın emrine birçok ilçe başkanının kullandığı Audi marka aracın A6 modelini tahsis etti. Hemde hiçbir fiyat farkı koymadan. Başkan gerek yok dese de firma başkana ‘Siz Trabzon’un başkanısınız size bu yakışır’ diyerek bu jesti yapmaktan kaçınmadı.  Bu arada Başkan Zorluoğlu makam aracı konusunda önümüzdeki günlerde bir sürpriz yapacak ve elektrikli bir araç alacakmış. Tabi  ki bu jesti de kendisine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapacakmış. Varank ‘Vergisini öderseniz Trabzon’a böyle bir jest yaparım demişti. Başkan Zorluoğlu elektrikli çevreci hibritli Toyota marka makam aracı kullanan bölgedeki ilk ve tek başkan olarak diğer başkanlara örnek olacak"

TIKLA OKU

Anahtar Kelimeler:
AraçMuratÖztürk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.