AVM’lerde yeni önlem yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de koronavirüsün tespit edildiğini açıklamasının ardından harekete geçen AVM’ler sadece girişlere termal kamera taktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de koronavirüsün tespit edildiğini açıklamasının ardından harekete geçen AVM’ler girişlere termal kamera taktı. Trabzon’da faaliyet gösteren AVM’lerin yalnızca düzenli olarak gerçekleştirdikleri dezenfekte çalışmalarına devam ettikleri öğrenildi. Öte yandan AVM’lerde vatandaş sayılarında ciddi azalmalar yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

KAMERALI ÖNLEM YOK

Trabzon’daki AVM’lerde Türkiye’de birkaç AVM’de uygulanan termal kameralı taramalar henüz hayata geçirilmedi. AVM’lerin koronavirüsten önce gerçekleştirdikleri dezenfekte çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken bu çalışmaların da sürdüğü öğrenildi.

AVM’LER BOŞ KALDI

Türkiye’de koronavirüsün görülmesinin ardından günde 10 binlerce kişinin ziyaret ettiği Trabzon’daki AVM’ler boş kaldı. Vatandaşlar, bakanlığın ve uzmanların görüşlerini dikkate alarak AVM gibi yoğun insan popülasyonunun bulunduğu noktalara gitmiyor. Trabzon’daki bir AVM’yi ziyaret eden vatandaşlardan Ahmet Karataş, “İnsanlar korku içinde. İhtiyaç malzemesi bulmak için AVM’ye geldim. Aksi halde evde çıkıp, insanların arasına karışmak istemiyorum.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
SağlıkAVMKoronavirüs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.