Bakan Soylu 7M Hastanesini açtı

Trabzon’un en donanımlı özel hastanelerinden olan Özel 7M Hastanesi, “7 iklim 7 bölgede mutluluk” sloganı ile titiz çalışma anlayışı ve uyumlu hekim kadrosuyla birlikte hizmet veriyor. Şehrin en önemli hekimlerini kadrosuna katan Özel 7M Hastanesi’nin resmi açılışı bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleşti.

BAŞHEKİM OCAK: SON TEKNOLOJİLERLE FAALİYET VERMEKTEYİZ

Açılışta konuşan Özel 7M Hastanesi Başhekimi İsmail Hakkı Ocak, “Hastanemiz 12 bin metrekarelik kapalı alan. Son teknolojilerle faaliyetlerle hizmet vermekteyiz. 75 yataklı ve en kısa zamanda 100 yatağa geçeceğiz. Bu güzel günümüzde aramızda olamanızdan şeref duyduk. Ülke genelinde terörde zafer kazanırken biz de sağlık çalışanları olarak dualarımızla arkanızdayız.” dedi.

MİLLETVEKİLİ CORA: ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAYACAKTIR

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Son zamanlarda yaşadığımız pandemi süreci nedeniyle sınırlı bir katılımla tedbirleri alarak önemli bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Bu hastane Trabzon’un batı tarafındaki tek özel hastanesidir. Bu manada hastanenin yeniden açılması sürecinde sahibi ve ortaklarının büyük gayretleri olmuştur. Bakanımızın burada büyük emekleri vardır. Önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Sağlık çalışanlarımızı sadece pandamı sürecinde değerini değil her imana değerini bilmeliyiz. Önemli bir altyapı ihtiyacını karşılamış olacaktır. Şehrimize önemli bir istihdam katkısı sağlamış olacaktır. Memleketimize hizmet edecektir. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” diye konuştu.

BAŞKAN ZORLUOĞLU: KALİTEYİ DAHA DA YUKARIYA ÇIKARACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bu hastanenin inşallah ilimizde sağlık hizmetlerinde kaliteyi daha da yukarıya çıkaracağına yürekten inanıyorum. Emeği geçen sayın bakanımıza, vekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ USTAOĞLU: İŞ ADAMLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Trabzon bir tarih şehri, kültür medeniyet şehri. Bunun yanında da bölgemizde önemli bir misyon üstlenen sağlık şehri. Bölgemizde sağlık açısından önemli bir hizmeti yerine getiren illerimizin başında geliyor. Hizmete açacağımız 75 yatak kapasiteli hastanemiz ilimizde sağlık hizmetleri konusunda çok önemli ve kritik olacağına canı gönülden inanıyorum. İş adamlarımızı böyle bir girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

SOYLU: TIBBIN KİTABINI YAZMIŞ BİR MİLLETİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bizim medeniyetimizin esas itibariyle önemli bir anlayışın açılışındayız. Eğer bir cümle ile ifade etmek gerekirse tıbbın kitabını yazmış bir medeniyetiz. Okullarda İbni Sina okutulurken gurur duyarız. Büyün dünyaya onun yaptıklarının onun bize bıraktıklarını bir onur vesilesi olarak ifade ederiz. Devleti yönetenler bir çağda millet olarak yaşayanlar önemli adımlar atarlar. Bazen kendi çağlarında bunu ifade etmek kanıtlama imkanı bulamazlar. Büyük bir yol yaparlar, bazen bir bölgeyi kuşatabilecek yatırımın altına imza atarlar. Ama kendi yaşadıkları dönemde herkes tarafından kabulünü benze yakalayamayabilirler. Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin kalkınma, gelişme ve esaretten kurtarma mücadelesini bu milletle beraber demokrasi ile beraber yaptı. Milletin verdiği oylarla çok önemli adımlar attı. Bir tarafta dünyanın en büyük barajı. O barajı görünce insanın bu ülkeyle bu topraklarla gurur duymaması mümkün değildir” dedi. 

SOYLU: 10 YIL İÇİNDE AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN TÜRKİYE OLACAK

Soylu, şöyle devam etti: “18 yıldır birçok adım atıldı Türkiye’de. Cumhurbaşkanımız şehir hastaneleri ile ilgili adıma başladığında benzer en yakın çalışma arkadaşlarımız da olmak üzere soru işareti belirdi. Aca doğru bir adım mı diye. Dünyadaki büyük salınla karşılaşmayı istemezdik. Bugün gördük ki şehir hastaneleri ve sağlık sistemimizle ilgili atılan adımlar bütün dünya maske için korsanlık yaparken, Türkiye’nin sağlık sistemi ayakta duran, ekonomisiyle sanayisiyle, ürettikleriyle dünyanın salgın haline gelen ülkelere yardım eden bir tablo ortaya koydu. Her atılan adıma bir itiraz olabilir. Muhalefet olabilir. Bugün bir hastanenin açılışındayız. Gurur vesilesi bizim için. Türkiye’nin sağlık sistemine ve sağlık sisteminin bütün unsurlarına yapılan yatırım bizi ayakta tutabilecek bir noktaya getirmiştir. Şehir hastanelerine kabahat bulanlar, bugün aslında söyledikleri cümlelerin mahcubiyeti içerisinde olduklarını düşünüyorum. Doğu Akdeniz’de bambaşka bir tablonun adımını atıyor ürkiye. 10 yıl öne yapabilmem mümkün müydü? Yaptığımız harekatlarla terör örgütlerinin Türkiye’ye oyun kurmaya müsade etmeyen bir gücü ortaya koyuyoruz. 10 yıl öne bunu yapabilmek mümkün müydü? Şimdi arabamızı, otomobilimizi üretiyoruz. 10 yıl öne buna kalkışmak mümkün müydü? 10 yıl içinde modern ve ayakları üzerinde duran bir Türkiye olacağız.”

SOYLU: TRABZON ŞEHİR HASTANESİYLE DÖRT DÖRTLÜK OLACAK

Soylu, “Hem bu hastanenin yönetim kurulu başkanı ve ortaklarına sağlık kadrosuna doktor ve hemşirelerine tüm arkadaşlarımın her birine şükranlarımızı sunuyoruz. Çok önemli bir zamanda çok önemli bir adımı attılar. Risk onlardan, gücümüzün yettiği destek buradaki hepimizden. O açıdan bu hastane şu anda yaklaşık 75 yataklı. 100 yataklı olacak inşallah. 8 adet yoğun bakım yatağı var. 16 adet yeni doğan yatağı var. 24 saat faaliyet veriyor. 20 uzman hekimi var. Acili sürekli olarak açık durumda. Tomografi, MR, ultrasonografi cihazları var. Tüp bebek, cerrahi merkezleri var. Öncelikle tebrik ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun. İnşallah şehir hastenesi de tamamlandığı zaman Trabzon bu konuda sağlık yatırımı içerisinde dört dörtlük bir anlayışı gerçekleştirmiş olacak” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
BAKANSOYLU7M
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105