​​​​​​​Başkan Zorluoğlu 2020 yılında biten projeleri anlattı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı toplantıları bugün devam etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde ilk olarak geçen yıl yapılan projelerle ilgili bilgilendirme yapıldı.  Başkan Murat Zorluoğlu, 2020 yılı içinde başlanan ve biten projelerden bazıları ile ilgili şu bilgileri paylaştı: 

SU SPORLARI MERKEZİ

Gençlik ve spor bakanımızın ilimize yaptığı ziyaret sırasında kararlaştırdığımız su sporları merkezi.. Sayın Bakanımız, bir deniz şehri olan Trabzon’da eksikliği hissedilen su Sporları Merkezine olumlu karşılık verdi. Beşirli dolgu alanı ile stadyum alanının arasındaki koy gibi yerde. Proje çalışmaları başlamadık. Yelken, Kano, Rüzgar Sörfü gibi aktivitelerin yapılacağı önemli merkez olacak. Projesini çalışıyoruz. Protokolünü  yaptık. Süratle ihalesini yapıp burada bu dokunuşu gerçekleştireceğiz. 

AVRASYA PAZARI

Bizim yeni yapılmakta olan caminin etrafındaki alanda seçim döneminde konuştuğumuz söz verdiğimiz konuydu. Geldiğimiz noktada projesi tamamlandı, son rötuşlar yapılıyor. İhale birimimize gereken talimatı verdik. Önümüzdeki kısa zaman için, oranın yap işlet devret modeliyle ihalesini gerçekleştireceğiz. 20 - 25 milyon TL arasında projeden bahsediyoruz. İhalesini yaptıktan sonra süratle inşaası gerçekleşir. 350’ye yakın bir dükkan olacak. Son derece modern şartlarda, Avrasya Pazarını orada çok daha iyi ticaret yapmak suretiyle varlıklarını devam ettirecekler. Kaynağı büyük oranda hazır. 

ÇUKURÇAYIR’A DA İTFAİYE MERKEZİ YAPILACAK

Gasılhane ve itfaiye yapım işini aynı alanda yapıyoruz. Başladık. Ana itfaiye binamızı Bulak mevkisinde yapacağız. Burası Ortahisar’ın müfrezesinin. Yine başka yerlerde, Çukurçayır gibi bölgelerde böyle alanlar oluşturacağız. Trabzon’un değişik noktalarında yangınlara daha süratle müdahale etmek için böyle müfrezeleri yapıyoruz. Bir tanesi de Emiroğlu tarafına olacak.  gasılhane’nin yapımına başlanıyor. 

ULAŞIM HİZMET BİNASI

Ulaşım hizmet binamız, yarısını geçti. Planladığımız gibi tamamlandığında, Trabzon’da ulaşımın tek elden kontrol edildiği merkeze kavuşmuş olacağız. Şu ana kadar konteynırlar içinde hizmet verilmeye çalışıldı. Bu iş tamamlandığında Ulaşım Daire Başkanlığı ve Ulaşım A.Ş. burada konuşlanacak. Şoförlerimize de dinlenme yerleri oluşturuyoruz. Eğitim salonları oluşturuyoruz. Sadece bizim otobüs şoförleri değil, dolmuş şoförlerini de eğitime tabi tuttuğumuzda buralar kullanılacak. 

SPORDA PERFORMANS ÖLÇÜM VE YETENEK MERKEZİ

Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek merkezi.. Bu da son derece iyi bir şekilde planlandığı gibi gidiyor. Donanımı, büyük makineleri aldık. Onlar depomuzda. İnşaatı tamamlandığında oraya nakledeceğiz. 6 personelimiz Ankara’da eğitimlerini alıyor. 

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PİSTİ

Çocuk Trafik Eğitim Pisti. Trabzon’da çocuklarımızın trafik anlamda eğitimlerinin yapılması için geniş ayrıntılı bir alan. Burada inşallah ihalesini yaptık. Sözleşme aşamasında 7 - 8 ay içinde tamamlanır. Yeri Stadyum alanında.5 dönümlük alan tahsis edildi. 

BALIK HALİNDE GELİNEN SON DURUM

Balık hali ile ilgili süreç devam ediyor. TOKİ Başkanlığımızla, yerin nasıl değerlendirileceğini konuşuyoruz. Buradan aynı zamanda başka yerlere taşınan balıkçılar var. Onlarla da irtibat halindeyiz.

 UZUNSOKAK ÜST YAPI VE CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA

Uzunsokak’ta üst yapı ve yenileme cephe sağlıklaştırma işi olacak. Buraya önümüzdeki günlerde gireceğiz. İçme suyu hattı bütünüyle girecek. Ondan sonra üst yapısını inşa edeceğiz. Uzunsokak Tanjant, Maraş bağlantıları da tamamıyla kaplamış olacağız. Gerçekten yenilenmiş olacak. Uzunsokak ile ilgili cephe sağlıklaştırma projemiz var. Onu da ayrıca gerçekleştirmiş olacağız.

ORTAHİSAR MİLLET BAHÇESİNDE SON DURUM

Millet bahçesi ve Sosyal Donatısı.. Çalışmalar hızla devam ediyor. Yemyeşil alan oluyor. Büyük bir saha ve etrafında insanlarımızın yürüyebileceği, spor yapabaleği pistler. Buz pateni pisti ve orada ciddi manada etrafta kaykay pisti... Burayı spor temalı Millet Bahçesi olarak dizayn ediyoruz. Millet Kıraathanesi ve yanında kafeterya var. Burayı biz çalıştırmayı düşünüyoruz. Bu alanı büyütmeyi planlıyoruz. 

GANİTA - FAROZ ARASI SAHİL DÜZENLEMESİNDE, BİNALAR YIKILIYOR

Ganita Faroz arası Sahil Düzenleme işinin ihalesini yaptık. Sözleşme aşamasına geleceğiz. Kısa zamanda sözleşmesini imzalayıp bu işe girmek istiyoruz. Orada var olan yapıları yıkmaya başladık. Etraftan geçenler görüyordur. Yapıları yıktık, bir bölümü kaldırıldı. 

UZUNGÖL’ÜN ETRAFI YEŞİLLENECEK

Uzungöl ile ilgili 2. Etabın sonuna geliyoruz. Çok güzel dokunuşlar var. Çaykara Belediye Başkanımız ve Meclis üyelerimizle beraber bu projeyi yeniden değerlendirdik. 

TABİAT VARLIKLARI KORUMA GENEL MÜDÜRÜ TRABZON’A GELİYOR

İnşallah bu hafta içinde Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Trabzon’a gelecek. Projeye son şeklini verdikten sonra etap etap ihaleye çıkıp bu projeyi gerçekleştireceğiz. Burada yaklaşımımzı, gölün etrafını bütünüyle açmak olacak. Çok daha yeşil göl oluşturmak istiyoruz. Sağ olsun Çaykara Belediyesi 18 uygulamasıyla önümüzü açtı. 2022 yılı sonuna gelindiğinde çok daha farklı Uzungöl, yeşil Uzungöl, alt yapısı üst yapısı, yolları kaldırımları, aydınlatmaları, peyzajıyla içerisinde bizzat büyükşehirin bulunduğu Uzungöl.  Büyükşehir’in orada var olması orada ki hayatı olumlu şekilde etkileyecektir.

YALINCAK PLAJI

Yalıncak Plajında işler planlandığı gibi devam ediyor. 900 metrelik sahil hattı. Orada yürüyüş yolları, otoparklar, park alanları, küçük çapta yeme içme mekanları. Orada çalışmalar devam ediyor.

ET KOMBİNASINDA SON DURUM

Et Kombinası.. Et Süt Kurumu Genel Müdürümüz geldi. Onla beraber gezdik, yerinde gördük. Orada hakikaten çok güzel tesis yükseliyor. Arıtma tesisi de yapılıyor. Bizde büyükşehir belediyesi olarak TİSKİ Genel Müdürlüğü marifetiyle orada kanalizasyona taşıyacak alt yapıyı oluşturuyoruz. Bu tesis tamamlandığında yol ve kanalizasyon sorunu olsun istemiyoruz. Bu da büyük oranda önümüzdeki yıl başına kadar tamamlanmış olacak.

 KTÜ FARABİ SAHİL YOLU KTÜ

Farabi Karayoluyla ilgili epey bir mesafe kat ettik. Kalkınma Mahallesinde, üniversiteye giderken orada var olan trafik yükünü azaltacak, sahil yoluna bağlantı yapılacak transit yol. Büyük bir rahatlama sağlayacağına inanıyoruz. Bu akstan üniversite öğrencileri yaya olarak yürüyebilir. 

TRABZON SU TEMİ PROJESİNDE 89 KM YAKIN İÇME SUYU HATTI DEĞİŞTİRİLDİ

Trabzon Su Temin Rojesi... 80 km yakın içme suyu hattını değiştirdik. Yoğun şekilde çalışmalar devam ediyor. Çok büyük iş, ve büyük koordinasyon gerektiriyor. Gece gündüz onunla uğraşıyoruz. Ben vatandaşlarıma hakikaten müteşekkirim. 3 aydın çalışıyoruz. Bize çok büyük sabır gösteriyorlar. Süratle bu işi tamamlayıp, Trabzon’umuzu birdahaki uzun yıllar belki 50 yıl bir daha bu alt yapı meseleyi uğraşmamalı için gayret gösteriyoruz. 2023 yılı ortasına gelindiğinde bu şehirde alt yapı meselesi uzun yıllar konuşulmayacak hale gelecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.