Başkana kredi yetkisi verildi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 7 adet iş makinesinin alımı için 7 milyon 500 bin TL, Trabzon’da gündemden düşmeyen Kadınlar Hali için ise 17 Milyon TL kredi kullanılması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yetki verdi.

2 MADDE DE MECLİSTE KABUL EDİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 2020 Ocak ayı toplantılarının ikinci bileşimini gerçekleştirdi. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine hem iş makinesi alımı hem de yıkılan ve yeniden yapılacak olan Kadınlar Hali için kredi kullanılması ile ilgili madde görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen Trabzon Büyükşehir Belediyesine Meclis ilk olarak 1 adet seyyar konkasör, 3 adet greyder, 3 adet beko lader alımı için 7 milyon 500 bin TL kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na yetki verilmesini oyladı. Bu maddeyle ilgili görüşlerini bildiren CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Seyyar konkasör geçmiş yıllarda çok gündeme geldi. Ancak ilgililer çok verimli olamayacağını söylemişlerdi. Şimdi neden ihtiyaç duyuldu.” diye sordu.  Bunun üzerine Başkan Vekili Ataman, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde 1 tane seyyar konkasörün şu anda çalıştığını ifade ederek, “Elimizde bir tane var ikincisini alacağız becerebilirsek 3.’sünü alacağız. İhaleyle 282 lira civarında olan beton, şuanda büyükşehir belediyesi santralinde 135 liraya imal edilmekte. Bu hizmeti mahallinde doğal kaynağı kullanarak yapmak istiyoruz. Çok daha ekonomik şekilde yol betonlaması veya beton işini halletmiş olacağız.” dedi. Bu maddenin ardından da ikinci madde olan Kadınlar Hali için İller Bankasından 17 Milyon TL kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na yetki verilmesi maddesi de Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.