Başkanın odası deniz görmeliymiş...

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi dün Kovid-19 salgını normalleşme sonrası ilk kez toplandı. Meclis toplantısında gündem dışı söz alan muhalefet parti gurup başkanvekilleri önemli konularda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na sorular yöneltti. 
PROGRAMDA OLMAYAN İDARİ KATLARDAKİ TADİLAT NEREDEN ÇIKTI?
CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Turgay Şahin, salgının mali boyutuna değinerek belediyelerin mali anlamda bütçeleri sarstığını belirtti. “Salgın Sayın Başkan malum sizin bütçelerinizi de sarsmaya devam ediyor. Programınızda olmayan ödenek harcamalarıyla karşı karşıya geldiniz. Bundan sonra stratejik hedef koyup önün görülmesi lazım. Belki ileride İller Bankası’ndan da para gelmeyecek.” diye konuştu. Meydan Parkı’na her gelen başkanın kazma kürek vurduğunu ve Büyükşehir Belediye binasında idari katlarda yapılan tadilata değinerek “İdari katlarda tadilat var. Nereden icap etti? Daha yeni bina…” diye sordu.
İÇ MİMARİ OLARAK DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VARDI
Belediye binasında iç mimari olarak düzenleme yapılmasının ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Zorluoğlu, “Ortahisar Belediyemiz buradan yeni binasına taşındı. Böyle bir zaruriyet ortaya çıktı. Ancak bu bina sağlıklı bir bina değil. Bütün personelimizin şikâyet ettiği bir binadır. İçeride havalandırma problemi var. Bu da sağlık problemi oluşturur. Binada camları açtırdık. Personelimizden çok sayıda teşekkür aldım. Yine aşağıdan yukarıya girişten itibaren hem vatandaş hem de protokol girişi şehrimize bu binamıza gelen insanlara yakışır hale getirilmesi gerekiyor. Bakıyorsunuz Trabzon’la ilgili hiçbir figür bir düzenleme böyle sıcak karşılayan bir şey yok. Bunlar ihtiyaçtır. Vatandaş girişimizi ve protokol girişimizi buna göre dizayn ediyoruz. Ben de bir üst kata çıkmayı düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanının kaldığı odanın 4 tarafı kapalı. Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanının oturduğu oda denizi görmesi lazım. Daire başkanlıklarını da ona göre dizayn ediyoruz. Personelimizin yaşam kalitesini artıracak bir takım onarımlar gerçekleştiriyoruz. Yapılmasının elzem olduğunu düşünüyorum. Ortahisar’ın çıkmasını bu mana da fırsat bildik.” şeklinde yanıt verdi.
YATIRIMLAR DURMAYACAK
Yeni mali planlama yapılacağına işaret eden Başkan Zorluoğlu, “Bu süreçte size katılıyorum. Belediyelerimizin yatırım programlarını gözden geçirerek yeni mali duruma göre bir planlama yapılması gerekiyor. Büyükşehir olarak biz bu süreçte birkaç kez ihaleye vermek suretiyle revizyon yaparak gerçekleştirdik. Bütün belediyelerimizin bu şekilde yaptığı kanaatindeyim. Yatırımlarımız durmayacak. Bu süreçte en tehlikeli şey yatırımların durmasıdır.” şeklinde belirtti.

Anahtar Kelimeler:
BüyükşehirDeniz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.